16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Slingshot: Ανταγωνιστή του Snapchat δημιουργεί το Facebook!

    Το Facebook προσπάθησε να εξαγοράσει το Snapchat. Προσπάθησε σκληρά η αλήθεια είναι. Ο Mark Zuckerberg έδωσε εντολή να βγουν απ’ τους λογαριασμούς της εταιρείας του δυο φορτηγά δολάρια αλλά τελικά το στενό μαρκάρισμά του δεν απέδωσε καρπούς και κάπως έτσι, χώνεψε τη χυλόπιτα που έφαγε από τους ανθρώπους του Snapchat. Έλα που όμως δεν λέει να το βάλει κάτω…

    snapchat-by-facebook-slingshot

    Δεδομένου λοιπόν του ότι το Facebook δεν κατόρθωσε να αποκτήσει το Snapchat, αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη πρακτική: με επικεφαλής τον ίδιο το Mark Zuckerberg, το Facebook αναπτύσσει τη δική του εφαρμογή «ephemeral messaging», όπως είναι γνωστός ο τύπος επικοινωνίας που προσφέρει το Snapchat. Λεπτομέρειες για τη νέα προσπάθεια του Facebook δεν έχουν γίνει γνωστές όμως απ’ ό,τι ακούγεται, θα είναι εξίσου λειτουργική και εύχρηστη με το Snapchat. Ο χρήστης θα μπορεί με λίγα «κλικ» να μοιράζεται εικόνες και βίντεο που κατόπιν θα καταστρέφονται. Η εφαρμογή αυτή για την ώρα αποκαλείται Slingshot –εσωτερικά- και αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα, ακόμα και εντός Μαΐου!

    Το Slingshot (ή όπως αλλιώς θα είναι το τελικό του όνομα) θα είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που δεν θα σχετίζεται άμεσα με το Facebook –αν και είναι πολύ πιθανόν εν τέλει οι άνθρωποι του τελευταίου να αλλάξουν γνώμη και να επιτρέψουν την «άντληση» δεδομένων από τον λογαριασμό του χρήστη στην πλατφόρμα τους. Πάντως έτσι ή αλλιώς θα πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα του Facebook να δημιουργήσει μια εφαρμογή παρόμοια με το Snapchat. Η πρώτη ήταν το Poke το 2012 το οποίο πάντως είχε φροντίσει να απαξιώσει ο ίδιος ο Zuckerberg, τονίζοντας πως επρόκειτο για αστείο και πως η ανάπτυξή του είχε διαρκέσει περί τις 12 ώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles