15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ανθρωπιστική βοήθεια εκατομμυρίων στην Ουκρανία από Fortnite και League of Legends

    Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η βιομηχανία του gaming έχει δείξει την ξεκάθαρη στήριξή της στην Ουκρανία. Αρκετές ήταν μάλιστα οι εταιρείες που στήριξαν έμπρακτα τους ανθρώπους που βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, συγκεντρώνοντας χρήματα ή αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

    Η Riot Games, του League of Legends, για παράδειγμα, συγκέντρωσε 5,4 εκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, ενώ, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, το Fortnite συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια 144 εκατομμυρίων δολαρίων από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου.

    Η Epic Games σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι δωρίζει όλα τα έσοδα από το Fortnite για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη Η Microsoft από την πλευρά της συμφώνησε επίσης να συνεισφέρει με τα καθαρά έσοδα από όλες τις πωλήσεις περιεχομένου Fortnite. Αξίζει να σημειωθεί ότι Epic Games συγκέντρωσε 36 εκατομμύρια δολάρια από το διαδικτυακό παιχνίδι μόνο την πρώτη μέρα έναρξης της εκστρατείας.

    Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα διατεθούν για καθαρό νερό και φαγητό, ιατρική βοήθεια, βασικές προμήθειες, νομική βοήθεια και καταφύγιο.

    «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για τους ανθρώπους που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία» αναφέρεται σε ανάρτηση του Fortnite στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία η Intel (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles