20.2 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Ανθρωποειδή ρομπότ με ψηλά… τακούνια! Απίστευτες εικόνες

    Μπορεί σταδιακά να αποκτάμε μια εξοικείωση με τα ανθρωποειδή ρομπότ. Ωστόσο, ένα video που έγινε viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Τα πλάνα ξεναγούν τους χρήστες σε ένα εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ στην Κίνα, συστήνοντάς τους με τέσσερα ρομπότ που βρίσκονται υπό κατασκευή. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, αφού η ομοιότητα με το ανθρώπινο είδος εγείρει αρκετές ανησυχίες για το μέλλον. Θα φτάσει η στιγμή που οι άνθρωποι δε θα ξεχωρίζουν από τις μηχανές;

    Ρομπότ που δεν ξεχωρίζουν από τον άνθρωπο

    Μια γρήγορη ματιά στο video αποκαλύπτει τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι εν λόγω μηχανές με μια κανονική γυναίκα, καθώς τα ανθρωποειδή διαθέτουν ανθρώπινα μαλλιά και δέρμα, φορούν ακόμη και ψηλά τακούνια, – σε πλήρη αντίθεση με τα περισσότερα ρομπότ γενικής χρήσης που έχουμε δει μέχρι σήμερα που μαρτυρούν ξεκάθαρα την ταυτότητά τους.

    Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο βλέπουμε όμορφες cyborg κυρίες, ρεαλιστικά κεφάλια, πλήρως ανθρώπινους τύπους παρουσιαστών που φορούν πουκάμισα και παντελόνια και ένα σουρεαλιστικό “δέντρο” ανθρωποειδών χεριών, που λυγίζουν και στριφογυρίζουν.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    @meimei4515 China uda buat robot manusia#EX##china#robot ♬ suara asli – Amei 啊美

    Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την εταιρεία που τα κατασκευάζει. Όμως, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο επίπεδο που έχει επιτύχει η σύγχρονη ρομποτική.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα και η Boston Dynamics παρουσίασε το νέο της ανθρωποειδές, πλήρως ηλεκτρικό ρομπότ με το όνομα Atlas που θα στείλει το παλαιότερο μοντέλο της – το οποίο ήταν υδραυλικού κινητήρα – να “σκουριάσει” σε ηρεμία. Το νεότερο μοντέλο, που προορίζεται για εμπορική χρήση, σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει “καταστάσεις στον πραγματικό κόσμο” μετά από δεκαετίες έρευνας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles