18.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Επικό ατύχημα για το ρομπότ Σοφία! Σωριάστηκε στο πάτωμα της ΔΕΘ (video)

    Η Σοφία σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά ρομπότ στον κόσμο. Αναπτύχθηκε από την Hanson Robotics, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανθρωποειδή ρομποτική και σχεδιάστηκε να μιμείται την ανθρώπινη εκφραστικότητα και να αλληλεπιδρά με ανθρώπους με μια ευρεία γκάμα κινήσεων και φυσιογνωμικών εκφράσεων.

    Η Σοφία έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση λόγω της εντυπωσιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της, καθώς και λόγω των δηλώσεών της για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τη σχέση των ρομπότ με τους ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία έχει καταφέρει να πάρει και χαρακτηριστικά πολίτη από την Σαουδική Αραβία, γεγονός που την καθιστά το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που έχει αποκτήσει νομική ταυτότητα. Ωστόσο, το γνωστό ρομπότ είχε ένα ατύχημα τις τελευταίες ώρες, καθώς «σκόνταψε» και έπεσε… στο πάτωμα κατά την παρουσία της στην έκθεση Beyond της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

    Δείτε στη συνέχεια το video με το ρομπότ Σοφία:

    Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, το ρομπότ -που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε αρκετές εκδηλώσεις που αφορούσαν την ΑΙ-, είχε μια άτυχη στιγμή. Σε μία από τις ομιλίες που είχε με τους παρευρισκόμενους φαίνεται ότι «ζαλίστηκε» και έπεσε από το σημείο που ήταν τοποθετημένη, προκαλώντας μικρή αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν στη σημείο. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Σύμφωνα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ρομπότ δε φαίνεται να “χτύπησε” σοβαρά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles