21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Αντίστροφη Μέτρηση στο Netflix με το Inspiration 4: Απλοί πολίτες αναχωρούν για το Διάστημα στις 15/9!

    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναχώρηση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής αποστολής που θα περιλαμβάνει -όχι αστροναύτες- αλλά απλούς πολίτες. Η Space X του πασίγνωστου πλέον Έλον Μασκ έχει ανακοινώσει ότι η ομάδα θα “εγκαταλείψει” τη γη στις 15 Σεπτεμβρίου. Το σκάφος Insipration 4 θα εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA κι εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε…live!

    Το Netflix ακολουθεί το Inspiration4

    Μέσα από τη συχνότητα του Netflix, οι φίλοι του διαστήματος μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση, την εκτόξευση και την προσγείωση του πληρώματος. Η σειρά ντοκιμαντέρ “Αντίστροφη Μέτρηση: Αποστολή Inspiration4 στο Διάστημα” ακολουθεί το πλήρωμα του σκάφους, με τα δύο πρώτα επεισόδια είναι ήδη στον “αέρα”.

    Γνωρίζουμε ότι το ταξίδι θα διαρκέσει 3-4 ημέρες. Είναι προγραμματισμένη μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, σε προκαθορισμένη πορεία και υπό τη στενή παρακολούθηση του κέντρου ελέγχου της SpaceX. Στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ ξεκινούν οι ετοιμασίες για την αποστολή των 4 πολιτών στο διάστημα. Στο δεύτερο βλέπουμε τον τρόπο επιλογής των μελών του πληρώματος, με την ανυπομονησία να κορυφώνεται.

    Απλοί πολίτες στο διάστημα

    Σημειώνεται ότι τέσσερα άτομα πέρασαν με επιτυχία την εκπαίδευση που απαιτείται για ένα τέτοιο ταξίδι. Πρόκειται για τη Σίαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Γεωπιστήμης στο South Mountain Community College στο Φίνιξ της Αριζόνα, τον Κρις Σεμπρόσκι, πρώην πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, τη Χάλεϊ Αρσενό, που εργάζεται ως βοηθός σε ιατρείο και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Αϊζακμαν, που εμπνεύστηκε την αποστολή.

    Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

    Διαβάστε επίσης:

    Two & A Half Men: Δείτε πως είναι σήμερα ο «Τζέικ», σε ηλικία 27 έτων (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles