17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Anura. To drone που χωράει στην τσέπη σου!

    Η AeriCam μία καινούρια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με την κατασκευή πρωτότυπων gadgets δημιούργησε το Anura, ένα φορητό drone, το οποίο χωράει σχεδόν σε κάθε τσέπη! Όσο απίστευτο και εάν φαίνεται το συγκεκριμένο χαμηλού κόστους drone, δεν είναι μεγαλύτερο από ένα smartphone και μπορεί να μεταφερθεί παντού με χαρακτηριστική ευκολία.

    anura

    Το Anura διαφέρει από τα συνηθισμένα εναέρια drones, καθώς οι ρότορες του μπορούν να διπλώσουν και να ξεδιπλώσουν με ευκολία στο εσωτερικό του. Το απίθανο αυτό gadget ελέγχεται μέσω ενός smarptphone (που τρέχει iOS ή λειτουργικό Android) μέσω τεχνολογίας Wi-Fi. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κατασκευαστές του, το μικροσκοπικό αυτό gadget φέρει μία micro camera, η οποία προβάλλει direct εικόνα στο smartphone του χρήστη. Όσον αφορά τις πτητικές του ικανότητες το Anura drone δύναται να πετάξει με ταχύτητα στα 40 χιλιόμετρα την ώρα, αν και η εμβέλεια του περιορίζεται στα 20 μέτρα. Επιπλέον, οι δημιουργοί του φορητού drone επεξεργάζονται μία σειρά από προσθήκες στο μέλλον για τη συσκευή τους όπως αυτόματη απογείωση και προσγείωση και μία λειτουργία επιστροφής στην κατοικία του χρήστη του.

    anura-0
    anura-1v
    Οι δημιουργοί του Anura drone αναμένεται να ζητήσουν σύντομα οικονομική ενίσχυση μέσω της πλατφόρμας Kickstarter, καθώς υπολογίζουν ότι με τη συνδρομή περίπου 500 υποστηρικτών (το Anura θα κοστίζει περίπου 200 δολάρια) θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν αυτό το ομολογουμένως πρωτότυπο project. Πάντως, σκεφτείτε πλάκα που θα έχουν εικόνες από το μέλλον όπου θα κυκλοφορείς εκτός από το smartphone σου μαζί με το φορητό drone σου για παρέα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles