18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    AOC AG352QCX Review: «Η 35αρά που θα σε εντυπωσιάσει»!

    Η AOC με τη σειρά AGON μας έχει συνηθίσει σε gaming monitors υψηλών τεχνικών δυνατοτήτων, που ξεχωρίζουν για το gaming-oriented design τους αλλά και την άκρως ανταγωνιστική τιμή που προσφέρουν. Το line-up της σειράς AGON περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που απευθύνονται σε κάθε gamer, ωστόσο το AG352QCX είναι το 35άρι gaming monitor που απευθύνεται στους λάτρεις του high-end gaming. Το 35άρι κυρτό gaming monitor της AOC δεν φαίνεται να «συμβιβάζεται» και ακολουθεί την παράδοση… Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις (ευχάριστες) εκπλήξεις που μας κρύβει το AG352QCX.

    AOC AG352QCX (10)

    Dynamic Design!

    Τα monitor της σειράς AOC AGON διακρίνονται για το τολμηρό gaming-oriented design τους και σίγουρα το  AG352QCX δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το monitor σίγουρα διαθέτει έναν εμβληματικό χαρακτήρα στον τομέα του design που σε κερδίζει αμέσως με το που θα το αντικρίσεις Η απίστευτα στιβαρή κατασκευή (πράγμα λογικό εάν συνυπολογίσουμε ότι είναι ένα monitor με μεγάλες διαστάσεις λόγω των 35 ιντσών), με τη μεταλλική βάση να ξεχωρίζει συνθέτουν μία εξαιρετικά δυναμική εικόνα σε επίπεδο σχεδιασμού. To dynamic design ενισχύεται από τα χαρακτηριστικά LED Strips (6 τον αριθμό) που καλύπτουν σαν φτερά το back plate και τα οποία μπορούν να εναλλάσσουν μία σειρά από χρώματα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη gaming ατμόσφαιρα.

    AOC AG352QCX (8)

    AOC AG352QCX (9)

    H μεταλλική βάση αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, ενώ σε ένα ακόμη gaming monitor της AOC, το «μυστικό» βρίσκεται στην Ergo Base, μία βάση η οποία προσφέρει τεράστιες επιλογές εργονομικής προσαρμογής της κλίσης, της περιστροφής και του ύψους της οθόνης. Ειδικότερα, το μεταλλικό stand επιτρέπει από -3 έως 15 βαθμούς tilt και ρύθμιση ύψους στα 15cm, ενώ επιπλέον υπάρχει και μία λαβή μεταφοράς που επιτρέπει την μεταφορά του monitor, αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο λόγω του μεγέθους του. Παράλληλα, όπως και στις περισσότερες λύσεις της AOC, έτσι και εδώ συμπεριλαμβάνεται ένα μεταλλικό hanger, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κρεμάσετε τα gaming ακουστικά σας, τα οποία εννοείται ότι αποτελούν ένα κρίσιμο hardware part στην φαρέτρα κάθε απαιτητικού gamer.

    AOC AG352QCX (15)

    Σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα του connectivity, η πρόταση της AOC δεν πρόκειται να σας δυσαρεστήσει, καθώς σε προσεκτικά σημεία στο πίσω μέρος της διαθέτει: DisplayPort, HDMI, VGA και DVI video outputs, 3.5mm input και output για τον ήχο, αλλά και 2xUSB 3.0, όπου η μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θύρα quick charge για να φορτίσετε οποιαδήποτε συσκευή. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την πολύ καλή δουλειά που έχει συντελεστεί στα built-in ηχεία του monitor που παρόλο που η ισχύς τους ανέρχεται στα 5W, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι βγάζουν πραγματικά μεγάλη ένταση και διαθέτουν αρκετά καλή ποιότητα στην ηχητική απόδοση.

    AOC AG352QCX (19)

    AOC AG352QCX (1)

    Τέλος, μία σχεδιαστική «καινοτομία» που σπανίως βλέπουμε σε monitors είναι η ύπαρξη ενός εξωτερικού “QuickSwitch Controller”, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος εξωτερικού control που επιτρέπει την πλοήγηση μέσα στο OSD menu. Αν και το on-monitor joystick κάνει και αυτό με τη σειρά του την δουλειά, η ύπαρξη ενός εξωτερικού controller αναμφίβολα προσφέρει τεράστια ευκολία.

    AOC AG352QCX (5)

    Dynamic επιδόσεις!

    Ο δυναμικός χαρακτήρας όμως του AOC AG352QCX δεν αποτυπώνεται μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του design του, αλλά και στις επιδόσεις του που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Υιοθετώντας το 21:9 UltraWide format και υποστηρίζοντας την τεχνολογία adaptive-sync με 200Hz refresh rate, η πρόταση της AOC έχει δημιουργηθεί για τα δύσκολα. Με ανάλυση 2560×1080 pixels τεχνολογίας WFHD (Wide Full HD) και κυρτότητα στα 2000mm προσφέρει μία εμπειρία θέασης που έχει σαν στόχο να «αγκαλιάσει» το οπτικό πεδίο του gamer. Η smooth εμπειρία που προσφέρουν τα 200Hz είναι σίγουρα καθηλωτική, ωστόσο εντοπίσαμε ένα ελαφρύ«ξέπλυμα» στα χρώματα σε αυτό το refresh rate, κάτι το οποίο δεν υπήρχε στα 144Hz. Όπως και να ΄χει η AG352QCX τα πήγε περίφημα σε ότι είχε να κάνει με την λεπτομέρεια και την ποιότητα της εικόνας, καθώς διαθέτει εντυπωσιακό contrast ratio το οποίο χαρίζει μοναδική λεπτομέρεια ακόμη και σε σκηνές που επικρατεί το μαύρο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της AOC είχε πολύ καλά brightness levels.

    AOC AG352QCX (12)

    Σε ότι έχει να κάνει με τον νευραλγικό τομέα του performance διαπιστώσαμε εύκολα ότι είναι ιδανική για fast-paced gaming, με τα 200Hz να αποτελούν ουσιαστικά «must» για τους gamers που «ειδικεύονται» στα competitive games, όπου η ακρίβεια στην κίνηση είναι το παν. Με response time στα 4ms και χαμηλό input lag, η πρόταση της AOC μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια κάθε απαιτητικού gamer που αναζητάει υψηλές επιδόσεις. Φυσικά όποιοι gamers έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν την τεχνολογία adaptive sync, τότε το αποτέλεσμα «εκτοξεύεται» ακόμη περισσότερο, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε υπόνοια που αφορά στο πάντοτε ενοχλητικό tearing και στην ύπαρξη lag.

    AOC AG352QCX (11)

    Παράλληλα, στα πλεονεκτήματα της 35αράς οθόνης της AOC είναι η δυνατότητα του Shadow Control που δίνει on-the-fly έλεγχο στον καθορισμό των black επιφανειών, ενώ αρκετά καλή δουλειά έχει γίνει και στα διάφορα Game mode presets, τα οποία μπορούν να ρυθμίσουν οι gamers σε τρία διαφορετικά modes (RTS, racing και FPS), χωρίς φυσικά να απουσιάζει και η δυνατότητα προσαρμογής του monitor στις ανάγκες του εκάστοτε gamer μέσω των options που προσφέρει το monitor. Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με την 35αρά της AOC δε γίνεται να μην εκθειάσουμε (για μία ακόμη φορά) τις τεχνολογίες Flicker-Free και Low Blue Light που συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση της κόπωσης των ματιών, με την πρώτη να εξαλείφει την θαμπάδα και την δεύτερη να περιορίζει σημαντικά το μπλε φως. Αναμφίβολα, εάν ανήκετε στους gamers που συνηθίζουν να λιώνουν άπειρες ώρες μπροστά από το gaming monitor τους, οι προαναφερθείσες τεχνολογίες σίγουρα θα σας βοηθήσουν ώστε να έχετε μία πιο ξεκούραστη gaming εμπειρία.

    AOC AG352QCX (21)

    Τελική ετυμηγορία

    Η AOC μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικά gaming monitors με τη σειρά AGON και σίγουρα το AG352QCX δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Με άκρως ικανοποιητική ποιότητα εικόνας, εντυπωσιακά smooth επιδόσεις και gaming-oriented design που «μετράει» και μαγνητίζει τα βλέμματα, αναμφίβολα δικαιολογεί τα 799 ευρώ που στοιχίζει. Εάν λοιπόν η τσέπη σας το αντέχει και αναζητάτε ένα δυνατό ultra-wide monitor σε αρκετά μεγάλες διαστάσεις, τότε η πρόταση της AOC μπορεί να μπει στις πρώτες θέσεις της λίστας σας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles