23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    AOC Agon AG271UG Review: «The Ultimate Weapon»!

    Δεν υπάρχει gamer που να σέβεται τον εαυτό του, ο οποίος να μην δίνει ξεχωριστή βαρύτητα και προσοχή στο gaming monitor του. Άλλωστε, η ύπαρξη ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου gaming monitor ως γνωστόν όχι μόνο καθιστά πιο απολαυστική την εμπειρία παιχνιδιού, αλλά παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό όπλο στα χέρια του εκάστοτε gamer, ο οποίος συνηθίζει να αναζητάει το κάτι παραπάνω στα multiplayer competitive gaming sessions στα οποία συμμετέχει. Η AOC με τη σειρά gaming οθονών: «Agon» εδώ και αρκετό καιρό βάζει αρκετά υψηλά τον πήχη στα monitors που είναι σχεδιασμένα για να καλύψουν αποκλειστικά τις ανάγκες της gaming race. Αξιοπιστία, εργονομικός σχεδιασμός και εξαιρετική performance αποτελούν ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν κάνει την AOC μία από τις πιο αγαπητές εταιρείες στις τάξεις της gaming community. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και να δοκιμάσουμε την AG271UG, μία οθόνη που τοποθετείται στην μεσαία κατηγορία και η οποία σχεδιάστηκε για να δώσει το κάτι παραπάνω, χωρίς να απαιτείται από τον υποψήφιο αγοραστή της να ξοδέψει μία μικρή περιουσία…

    AOC Agon AG271UG (4)

    The premium “AOC” Design…

    Ένα gaming monitor για να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή των απαιτητικών gamers δεν θα πρέπει μόνο να είναι δυνατό, αλλά και να… φαίνεται! Για αυτό και το 27άρι AG271UG, διαθέτει αρκετά τολμηρές γραμμές σε επίπεδο σχεδιασμού. Μέταλλο και ποιοτικό πλαστικό συνδυάζονται αρμονικά και το AG271UG αν μη τι άλλο με τον πιο… εναλλακτικό και «νεανικό» σχεδιασμό του, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. H μεταλλική βάση αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, ενώ σε ένα ακόμη gaming monitor της AOC, το «μυστικό» βρίσκεται στην Ergo Dial Base, μία βάση η οποία προσφέρει τεράστιες επιλογές εργονομικής προσαρμογής της κλίσης, της περιστροφής και του ύψους της οθόνης (μάλιστα για να σας διευκολύνει πάνω στο βραχίονα υπάρχει ένας δείκτης που απεικονίζει την κλίμακα του ύψους).

    AOC Agon AG271UG (6)

     

    Ρίχνοντας μία ματιά στην τοποθέτηση των διαφόρων ports, το σχεδιαστικό team επέλεξε να τοποθετήσει τις διάφορες θύρες εισόδου τόσο στο πίσω τμήμα, όσο και στο δεξιό κομμάτι, όπου εκεί θα βρείτε: 1xHDMI, 1xDisplayPort, 4xUSB 3.0, όπως επίσης και audio output αλλά και microphone in/out. Αν μη τι άλλο η πρόταση της AOC έχει όλα όσα θα περίμενε ο «μέσος gamer», με αρκετές USB που εννοείται ότι θα αποδειχθούν αρκετά χρήσιμες. Στο δεξιό κομμάτι υπάρχουν τοποθετημένα τα touch buttons, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων μέσω του κλασικού OSD menu που μας έχει συνηθίσει η AOC. Τέλος, η AG271UG διαθέτει επίσης αναδιπλούμενη βάση στήριξης ακουστικών που επιτρέπει στους gamers να εναποθέτουν με ασφάλεια τα ακουστικά τους ανάμεσα στους αγώνες esports. Το πακέτο ολοκληρώνεται με μια μια ιδιαίτερα βολική λαβή μεταφοράς για την εύκολη μετακίνηση της οθόνης σε διαφορετικές τοποθεσίες.

    AOC Agon AG271UG (5)

    Κρίνοντας σχεδιαστικά το Agon AG271UG παρατηρούμε ότι η AOC δεν έχει παρεκκλίνει αρκετά από τις παραδοσιακές νόρμες που μας έχει συνηθίσει η γνωστή εταιρεία και πράγματι δεν έχουμε παράπονο, καθώς σίγουρα πρόκειται για μία αρκετά ελκυστική περίπτωση στον οπτικό τομέα που σίγουρα συνάδει με τον gaming προσανατολισμό της.

    AOC Agon AG271UG (7)

    4K Love!

    H 27άρα οθόνη της σειράς Agon ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι έχει να κάνει με τις τεχνολογικές δυνατότητες της. Η AOC δεν θέλει να χάσει το τρένο των εξελίξεων, για αυτό και η AG271UG είναι ένα 4Κ monitor, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να φέρνει εις πέρας «ειδικές αποστολές». Με εκπληκτικά ρεαλιστικά χρώματα και μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια το 4Κ IPS UHD panel με ανάλυση στα 3840 x 2160 pixels περνάει σε άλλη διάσταση τα gaming sessions σας είτε την έχετε συνδεδεμένη με κάποια κονσόλα είτε με το extreme gaming PC σας. Με 4ms response time (σε GtG), το 4K monitor είναι μία εγγύηση ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ ενοχλητικά φαινόμενα ghosting που μπορεί να χαλάσουν την gaming εμπειρία σας.

    AOC Agon AG271UG (3)

    H AOC ακολουθώντας την φιλοσοφία των τελευταίων ετών ενσωμάτωσε στο gaming monitor της την λειτουργία G-Sync, η οποία εξαφανίζει το tearing και παράλληλα αφανίζει το flickering, προσφέροντας έτσι maximum ομαλότητα στο animation που ως γνωστόν είναι και το ζητούμενο. Το G-Sync της Nvidia εφόσον το υποστηρίζει το σύστημα σας, αναμφίβολα αποτελεί μία ιδανική λειτουργία για όλους τους gamers, καθώς ο συγχρονισμός ανάμεσα στην Nvidia GPU αν μη τι άλλο προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε κάθε gamer (και ειδικότερα σε εκείνους που παίζουν games με γρήγορη εναλλαγή γρήγορων σκηνών). H δυνατότητα υψηλής απόκρισης άλλωστε είναι το παν και ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στην επιτυχία.

    AOC Agon AG271UG (9)

    Η 27αρά πρόταση της AOC μπορεί να γίνει ένας ιδανικός σύμμαχος σε κάθε game και σίγουρα οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς ενσωματώνει κι άλλες τεχνολογίες που βελτιστοποιούν το οπτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, η λειτουργία AOC Low Blue Light μειώνει το δυνητικά επιβλαβές μικρού μήκους κύματος μπλε φως, το οποίο σε «υψηλές δόσεις» μπορεί να κουράσει έντονα το μάτι. Για επιπρόσθετο πλεονέκτημα στα σκοτεινά παιχνίδια, η λειτουργία AOC Shadow Control φωτίζει τις εξαιρετικά σκοτεινές περιοχές της οθόνης χωρίς να επηρεάζει την υπόλοιπη εικόνα.

    AOC Agon AG271UG (8)

    Ακολουθώντας την καλή παράδοση των προηγούμενων gaming monitors της οικογένειας Agon, το 4Κ gaming monitor της AOC δεν θα σας δυσαρεστήσει, καθώς τα features του υπερκαλύπτουν σίγουρα ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

    To gaming στα καλύτερα του!

    Το 27άρι gaming monitor: AG271UG σχεδιάστηκε για να δώσει μία νέα διάσταση στα gaming session σας, καθώς μπορεί να θεωρηθεί μία υπερπλήρης λύση που δύναται να καλύψει του καταναλωτές που θέλουν ένα mid-range monitor τόσο από άποψη τιμής (799 ευρώ) όσο και από άποψη δυνατοτήτων. Είναι εμφανές και πάλι ότι η AOC σχεδίασε ένα εξαιρετικό 4Κ monitor, το οποίο σίγουρα μπορεί να κερδίσει όλους τους gamers (φτάνει μόνο να μπορούν να δαπανήσουν το προαναφερθέν ποσό). Εάν ψάχνεις για ένα monitor που σου προσφέρει το «gaming στα καλύτερα του», το AG271UG είναι μία ιδανική πρόταση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles