13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    AOC AGON AG493UCX: Νέα δυναμική Super-Wide πρόταση που θα ξετρελάνει τους gamers!

    Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών και νούμερο ένα εταιρία gaming οθονών[1] AOC ανακοινώνει την 49” (124 εκ) AGON AG493UCX με την εντυπωσιακή αναλογία διαστάσεων 32:9. Συνδυάζοντας ουσιαστικά δύο 27” QHD οθόνες σε έναν panel αδιάλειπτου σχεδιασμού, το μοντέλο AG493UCX με τις 3-πλευρές χωρίς πλαίσιο προσφέρει εξαιρετική βύθιση για φιλόδοξους gamers. Ως μέλος της οικογένειας AGON, η AG493UCX διαθέτει τις πιο σημαντικές προδιαγραφές gaming: 120Hz ρυθμό ανανέωσης, 1 ms MPRT, DisplayHDR 400 και FreeSync Premium Pro. Με ανάλυση 5120×1440 pixels, λειτουργία Picture by Picture, διακόπτη KVM για πολλαπλές πηγές εισόδου και USB-C συνδεσιμότητα, αυτή η οθόνη είναι επίσης ιδανική για εκτόξευση της παραγωγικότητας για δημιουργούς περιεχομένου, YouTubers και live streamers.

    Διπλάσια διασκέδαση

    Η ονομασία της premium gaming σειράς της AOC, “AGON”  σημαίνει αγώνας, ή σύγκρουση στα Αρχαία Ελληνικά. Και πράγματι, η AG493UCX μπορεί απλά να συντρίψει τον ανταγωνισμό λόγω του μεγάλου μέγεθος των 49 ιντσών. Το αδιάλειπτο VA panel της οθόνης εκτείνεται με καμπυλότητα 1800R (1,8 m ακτίνα), καλύπτοντας την περιφερειακή όραση του χρήστη από τα αριστερά προς τα δεξιά. Η οθόνη 32:9 διαθέτει ανάλυση 5120 x 1440 pixel και λειτουργεί με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Ο χρόνος απόκρισης 4 ms GtG και 1 ms MPRT διασφαλίζουν ότι η εικόνα έχει το μικρότερο δυνατό ghosting, ενώ το AMD’s FreeSync Premium Pro εξαλείφει το τραύλισμα και το σκίσιμο, και προσφέρει χαμηλή καθυστέρηση ακόμα και με ενεργοποιημένο HDR.

    Σε σύγκριση με μία ρύθμιση διπλή οθόνης, όπου τα πλαίσια – όσο λεπτά και να είναι – βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της προσοχής, η AG493UCX προσφέρει έναν αδιάλειπτο χώρο οθόνης. Αλλά αυτή η οθόνη πραγματικά ξεχωρίζει στη κατηγορία της – το gaming. Είτε θέλουν οι χρήστες να μεταφερθούν στα εικονικά πιλοτήρια τους και να πετάξουν στον ανοιχτό ουρανό, είτε να μεταβούν στα εικονικά αγωνιστικά αυτοκίνητά τους για να βελτιώσουν τους χρόνους του γύρου τους, η super-wide αναλογία απεικόνισης δημιουργεί μία καθηλωτική βύθιση, κυρίως για την κοινότητα του sim-gaming.

    Εξαιρετικά μεγάλη

    Για καλύτερη χρήση του χώρου της ευρείας οθόνης, οι χρήστες μπορούν επίσης να χωρίσουν την οθόνη χάρη στη λειτουργία Picture by Picture, προβάλλοντας δύο διαφορετικές πηγές 16:9 δίπλα-δίπλα. Όταν χρησιμοποιούν δύο σταθερούς υπολογιστές ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από το διακόπτη KVM και να χρησιμοποιούν ένα μόνο στήσιμο πληκτρολογίου/ποντικιού και για τους δύο υπολογιστές – ιδανικό για τους gamers, οι οποίοι χρησιμοποιούν έναν επιπλέον υπολογιστή για live-streaming. Η AG493UCX διαθέτει επίσης είσοδο USB-C (μέσω του DP Alternate mode) και παρέχει 65W τροφοδοσία μέσω του USB-C Power Delivery σε ένα συνδεδεμένο φορητό υπολογιστή, για παράδειγμα. Όλες αυτές οι λειτουργίες καθιστούν τη γιγαντιαία αυτή gaming οθόνη μία μηχανή άμεσης παραγωγικότητας.

    Η ομορφιά της εικόνας δεν είναι μόνο στα μάτια του θεατή. Η AG493UCX διαθέτει πραγματικά ένα σπουδαίο panel – το VA panel παράγει μία εγγενή αναλογία αντίθεσης 3000:1, 550 nits μέγιστη φωτεινότητα, χρωματική κάλυψη 121% sRGB, 90% AdobeRGB και 90% DCI-P3, ενώ προσφέρει γωνίες θέασης 178/178°. Αυτό το gaming θηρίο είναι επίσης πιστοποιημένο με VESA’s DisplayHDR 400, προβάλλοντας περιεχόμενο υψηλής δυναμικής εμβέλειας με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο τα μάτια μας  αντιλαμβάνονται το φως.

    Η AG493UCX προσφέρει επίσης διάφορες ακόμα παροχές:

    • Μία προσαρμόσιμη, στέρεη βάση με ρύθμιση ύψους 100 χιλ, κλίσης -3,5/13,5°, και περιστροφής -15.5/15.5°
    • 2x 5W ηχεία
    • 2 εισόδους HDMI0 και 2 εισόδους DP 1.4
    • Hub τριών υποδοχών USB1 με είσοδο USB-C (βίντεο και 65 W για τροφοδοσία)
    • Μετρητή καρέ FPS και Dial Point (επικάλυψη crosshair)
    • Τρεις προσαρμοζόμενες από τον χρήστη, συνολικά έξι gaming λειτουργίες για διαφορετικά είδη
    • Τεχνολογία FlickerFree και Low Blue light modes
    • Ένα νέο κομψά σχεδιασμένο OSD και λογισμικό OSD (AOC G-Menu)

    Η οθόνη AOC AGON AG493UCX θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Δεκέμβριο 2020 με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα €1089.

    *****

    [1] IDC Quarterly Gaming Tracker Q2 2020 – Στην κατηγορία των gaming οθονών με ρυθμό ανανέωσης 100Hz και πάνω, η AOC κατέκτησε την ηγετική της θέση με μερίδιο αγοράς περίπου στο 20%.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles