18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι οθόνες AOC και Philips διατηρούν την ηγετική τους θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά οθονών

    [Δ.Τ.] Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων Context, η Ευρωπαϊκή αγορά οθονών παρουσιάζει αισθητά σημάδια ανάκαμψης μετά από μια περίοδο αναταραχής τον περασμένο χρόνο. Η αγορά της Δυτικής Ευρώπης σταθεροποιείται ενώ η αγορά της Ανατολικής Ευρώπης περιόρισε τη μείωση του μεριδίου αγοράς της από τρίμηνο σε τρίμηνο το 2015. Σε αυτό το περιβάλλον αγοράς η AOC και η MMD, brand license partner των οθονών Philips, πέτυχαν επιπλέον ανάπτυξη μεριδίου. Το τελευταίο τρίμηνο του 2015, οι δύο εταιρίες αναπτύχθηκαν από κοινού κατά 4,5% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Με περίπου 15% μερίδιο αγοράς, κατέχουν από κοινού την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Τόσο η AOC όσο και η MMD είναι θυγατρικές εταιρίες της TPV, κορυφαίου κατασκευαστή οθονών στον κόσμο.

    Philips Monitor 1

    Με περίπου 24% του μεριδίου αγοράς, οι οθόνες AOC και Philips κατέχουν από κοινού την πρώτη θέση στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Μέσα στο τέταρτο τρίμηνο, η Philips αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά 10% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Με μια αύξηση ύψους 33% η επίδοση της AOC ήταν ακόμα πιο θεαματική. “Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά και για την αγορά των οθονών, όπως και για το σύνολο της βιομηχανίας της πληροφορικής. Όλοι οι παίκτες της αγοράς ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδύναμη συναλλαγματική ισοτιμία για το δολάριο καθώς και οικονομική ανασφάλεια σε πολλές αγορές. Εστιάζοντας στην καινοτομία και σε μια στρατηγική με επίκεντρο τον πελάτη, καταφέραμε να αναπτυχθούμε από την αρχή του χρόνου σε κάθε τρίμηνο, ακόμα και σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Το γεγονός αυτό αποτελεί τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη καθώς η αγορά δείχνει να ανακάμπτει’’ αναφέρει ο Thomas Schade, Αντιπρόεδρος της AOC και MMD για την Europe.

    AOC monitor 4

    Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η αγορά αναπτύχθηκε κατά 9% το τελευταίο τρίμηνο και οι δυο εξειδικευμένες εταιρίες οθονών συνέχισαν την πετυχημένη πορεία τους. Οι οθόνες AOC και Philips αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους κατά περίπου 80% στο τέταρτη τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014 και ως αποτέλεσμα, κατέχουν από κοινού την δεύτερη θέση της αγοράς, με μερίδιο πάνω από 24%. Βασικός καταλύτης της εξαιρετικής αυτής επίδοσης αποτελούν οι οθόνες AOC,  οι οποίες αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους από 4 σε 12% μέσα σε ένα χρόνο. Επίσης, οι οθόνες Philips αναπτύχθηκαν  κατά περίπου 30%.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles