13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    AOC C24G1 gaming monitor Review – «144Hz ευτυχίας για τους gamers»!

    Η AOC μας έχει συνηθίσει σε προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια, εστιάζοντας σε λύσεις που μπορούν να καλύψουν από τον πιο απαιτητικό high-end user (που δεν διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη), μέχρι τον πιο casual user που αναζητά μια οθόνη που να είναι οικονομική και συγχρόνως αποδοτική. Αυτό που κάνει την πλούσια προϊοντική γκάμα της AOC να ξεχωρίζει είναι ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί συνδυασμοί σε ότι έχει να κάνει με τις τεχνικές προδιαγραφές των gaming monitor της και αυτό αν μη τι άλλο διευκολύνει αρκετά τον καταναλωτή στην τελική επιλογή του. Το C24G1 αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά και πιο μικρά σε διαστάσεις gaming monitors της αγοράς, αποτελώντας μια πραγματικά οικονομική πρόταση στην κατηγορία των 144Hz, η οποία παίζει στο τιμολογιακό φάσμα των 200 με 250 ευρώ. Για να δούμε κατά πόσο μπορεί να κερδίσει τις καρδιές των φανατικών φίλων του gaming…

    AOC C24G1 (7)

    Designed by gamers for… gamers!

    Τιμώντας τις gaming καταβολές του, το C24G1 της AOC δεν θα μπορούσε παρά να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μια επιβλητική gaming προσέγγιση. Με τολμηρές γραμμές, elegant design και curved display είναι εμφανές ότι απευθύνεται στους ψαγμένους gamers που θεωρούν το gaming μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή η κυρτότητα δεν είναι στα 1800R, όπως αρκετά από τα gaming monitors της αγοράς, αλλά στα 1500R, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τη γωνία θέασης, καθώς προσφέρεται η ίδια immersive εμπειρία στους gamers. Δεν είναι όμως μόνο τo curved design που κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά και τα εξαιρετικά λεπτά (σχεδόν ανύπαρκτα) bezels. Η βάση διαθέτει τρία πόδια που κρατούν την κατασκευή στιβαρή, ενώ η κατασκευή μπορεί να μην είναι τόσο premium, καθώς θα βρείτε ματ μαύρο πλαστικό στα περισσότερα τμήματα της οόνης, ωστόσο αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για να διατηρηθεί η τιμή της σε προσιτά επίπεδα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το C24G1 είναι εξαιρετικά ελαφρύ (στα 4.5 κιλά max), συναρμολογείται πολύ εύκολα, καθώς η βάση συγκρατείται με το stand με μόλις μία βίδα, ενώ το stand συνδέεται με το πίσω μέρος της οθόνης χωρίς να απαιτείται η παραμικρή βίδα (και μπορεί να αφαιρεθεί απλώς πιέζοντας ένα κουμπί στο πίσω μέρος). Παράλληλα, η πρόταση της AOC προσφέρει side-to-side swivel, όπως επίσης και tilt μπρος και πίσω, ενώ επιτρέπει και την ρύθμιση του ύψους. Όσον αφορά τα connectivity options, το C24G1 της AOC ακολουθεί τα στάνταρ της εποχής, προσφέροντας δύο HDMI 1.4 ports, ένα DisplayPort 1.2 και μία D-SUB input, όπως επίσης και ένα headphone jack.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα buttons ελέγχου, αυτά βρίσκονται τοποθετημένα στο κάτω bezel, με το OSD και τις ρυθμίσεις να καταλαμβάνουν μια λωρίδα στο κάτω μέρος του display. Πάντως, σε γενικές γραμμές, το C24G1 μπορεί να μην είναι το πιο premium gaming monitor που είδατε ποτέ, ωστόσο έχει τα looks που μπορούν να κάνουν τη καρδιά κάθε gamer να… σκιρτήσει!

    FreeSync as a… bird!

    Στην περίπτωση του AOC C24G1 δύο είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του, καθώς από τη μία υποστηρίζει την τεχνολογία FreeSync της AMD και από την άλλη έρχεται με υποστήριξη refresh rate στα 144Hz, πράγμα που σημαίνει αισθητή βελτίωση στην κίνηση και πιο ομαλό αποτέλεσμα. Η ενεργοποίηση μάλιστα του FreeSync που ουσιαστικά σημαίνει τον συγχρονισμό ανάμεσα στην GPU και στην οθόνη, αν μη τι άλλο θα προσφέρει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων και των ατελείωτων frames per second, με τα 60άρια να κυριαρχούν (φτάνει φυσικά να έχετε και το κατάλληλο σύστημα για να υποστηρίζει τα υψηλά frame rates).

    Το AOC C24G1 της δοκιμής μας διέθετε διαγώνιο στις 24 ίντσες, με ανάλυση στα 1080p (pixel density στα 92ppi και ανάλυση στα 1920×1080 pixels) και VA panel, το οποίο και αυτό είναι το πιο διαδεδομένο τεχνολογικά panel που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, προσφέροντας 16.7 εκατομμύρια χρώματα. Σε γενικές γραμμές, διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ότι ποιότητα της οθόνης ήταν αρκετή ώστε να παρέχει καθαρό text, ενώ πολύ καλή ήταν και η εικόνα των γραφικών ακόμη και στους πιο απαιτητικούς τίτλους. Το AOC C24G1 αναμφίβολα, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για τους λάτρεις του entertainment (είτε αυτό είναι gaming, είτε είναι για προβολή ταινιών), ενώ δεν «χάνει» και στην πιο επαγγελματική χρήση.

    Το team της AOC έκανε εξαιρετική δουλειά στο να παρουσιάσει ένα gaming monitor, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά χρώματα και τέλειο contrast ratio (λόγος αντίθεσης -3000:1). Μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του είναι ότι δεν κουράζει τα μάτια ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση. Με χρόνο απόκρισης μόλις στο 1ms και με τα 144Hz να είναι ένα must-have feature στην περίπτωση ειδικότερα που ανήκετε στους λάτρεις των first-person shooters, αναμφίβολα η πρόταση της AOC έχει όλα όσα αναζητάει ακόμη και ο πιο ψαγμένος gamer. Με το screen tearing να αποτελεί απαγορευμένη λέξη από το λεξιλόγιο της AOC και με μία σειρά από preset modes που δίνουν παραπάνω ώθηση στην εμπειρία του gamer, δεν χωράει αμφιβολία ότι το AOC C24G1 θα προσφέρει πολλές ευτυχισμένες στιγμές στον μέσο gamer. Μικρή παραφωνία είναι το menu που είναι λίγο δύσχρηστο στην αρχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις το συνηθίσετε, οι ρυθμίσεις του monitor θα σας φαίνονται «παιχνιδάκι».

    Playing the “value for money” game!

    Αντικειμενικά, το AOC C24G1 δεν αποτελεί, το πιο δυνατό gaming monitor της αγοράς, ωστόσο με αυτή την σούπερ οικονομική τιμή και σε συνάρτηση πάντοτε με αυτά που προσφέρει, είναι σίγουρο ότι ακόμη και το παραμικρό ευρώ που θα δαπανήσετε για αυτό, ότι θα πιάσει πραγματικά τόπο. Εάν κοιτάζετε για ένα gaming monitor που να προσφέρει ποιοτικό performance στα 144Hz και παράλληλα να αποτελεί την επιτομή του “value for money”, τότε το C24G1 είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλύψει πλήρως, για αυτό κι ένα δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα το επόμενο gaming monitor σας, τότε σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles