16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    AOC C27G2ZU Review: «Για ασυμβίβαστο gaming στα 1080p»!

    H AOC τα τελευταία χρόνια έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της απαιτητικής αγοράς των gaming monitors και φυσικά η πορεία της δεν είναι καθόλου τυχαία. Η γνωστή hardware εταιρεία προσφέρει λύσεις για όλες τις κατηγορίες παικτών, τόσο σε εκείνους που συμβιβάζονται για gaming στα 1080p, όσο και σε εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια του gaming συστήματος τους στις πιο ανώτερες αναλύσεις (2160p / 4Κ). Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, ένα δυνατό gaming monitor αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του puzzle που σχετίζεται με τον κόσμο του gaming και το 27άρι Full HD C27G2ZU της AOC που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόσφατα, απλώς ενσωματώνει πλήρως τη φιλοσοφία της γνωστής εταιρείας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα στα 1080p. Για πάμε να το δούμε όμως και πιο αναλυτικά…

    Aggressive design!

    Ως είθισται τα gaming monitors είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελκύουν και με την εξωτερική τους εμφάνιση και το C27G2ZU δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το trend που θέλει τα monitors που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να διαθέτουν ένα πιο επιθετικό design.

    Το πρώτο πράγμα βέβαια που αμέσως σου αποσπάει την προσοχή είναι το κυρτό design, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τους gamers, οι οποίοι αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης στα gaming sessions τους και ακόμη καλύτερη εποπτεία του gaming περιβάλλοντος. Με κυρτότητα στα 1500R (aspect ratio στα 16:9), η 27άρα πρόταση της AOC αν μη τι άλλο συγκαταλέγεται στα plus, ενώ δεν θα μπορέσαμε να μην σταθούμε και στην εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, καθώς τόσο όσο η βάση όσο και ο βραχίονας που επιτρέπει τη ρύθμιση της θέσης της οθόνης (δυνατότητα για tilt και swivel) διακρίνονται για την εξαιρετική σταθερότητά τους.

    Στη δεξιά κάτω πλευρά φιλοξενούνται μια σειρά από physical buttons, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις OSD επιλογές της οθόνης, ενώ στο backplate υπάρχουν οι διαθέσιμες θύρες, οι οποίες είναι ότι πρέπει για να συνδέσετε πολλές διαφορετικές συσκευές (εκτός από το gaming PC σας). Συγκεκριμένα, στο AOC C27G2ZU θα βρείτε δύο HDMI 2.0 inputs, μια display port 1.2, 4 x USB 3.2 (μία εξ’ αυτών δίνει και charging δυνατότητες), όπως επίσης και το κλασικό headphone output. Επιπλέον, από την πρόταση της AOC δεν λείπει και ο ήχος, προσφέροντας 2 μάλλον απλά ηχεία με ισχύ στα 2 Watts.

    Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση και ο εξωτερικός curved σχεδιασμός της C27G2ZU συνδυάζει την εργονομία και τα aggressive looks που σίγουρα αγαπάει η πλειονότητα της gaming community (χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι πιο φαντεζί επιλογές όπως είναι για παράδειγμα ο RGB φωτισμός που κατά καιρούς έχουμε δει και σε προηγούμενα μοντέλα της AOC).

    Επιδόσεις σκέτο… «όνειρο»!  

    Στα περισσότερα gaming monitors της AOC παρατηρούμε την έμφαση που δίνεται στον τομέα του performance και φυσικά το C27G2ZU δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο. Ειδικότερα, αν και η ανάλυση «κλειδώνει» στα 1080p (1920 x 1080 pixels), παρόλα αυτά το team της AOC τα έχει δώσει όλα στο refresh rate, καθώς το εν λόγω 27άρι gaming monitor εκτοξεύει τον ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz! Πρακτικά αυτό το feature μεταφράζεται σε εντυπωσιακό αποτέλεσμα με εκπληκτικά φυσική κίνηση, απογειώνοντας οποιαδήποτε game (racing και FPS είναι απλώς… ποίημα). Ο ρυθμός ανανέωσης συνεπικουρείται και από την ύπαρξη του AMD FreeSync Premium, το οποίο ουσιαστικά αναλαμβάνει τον συγχρονισμό ανάμεσα στη δυναμική της GPU σας με το monitor, παράγοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα όπου έννοιες όπως το tearing και το blurring απουσιάζουν πλήρως από την gaming εμπειρία σας. Επιπλέον, η ύπαρξη του LFC feature φροντίζει ώστε να εκμηδενιστεί το ενοχλητικό stuttering, σε περίπτωση που το frame rate αποσυντονιστεί και «μετράει» πιο κάτω από το

    Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν όμως μόνο εδώ, καθώς το 27άρι AOC C27G2ZU προσφέρει χρόνο απόκρισης (μόλις) στα 0.5ms, κάτι που μεταφράζεται δράση που κόβει την ανάσα με την ταχύτητά της, χωρίς φυσικά να έχουμε οποιαδήποτε υπάρξει της εμφάνισης του φαινομένου του ghosting. Στα plus προσθέστε και τη δυνατότητα για Low input lag και αναμφίβολα, το C27G2ZU είναι εμφανές ότι δεν χαρίζει… κάστανα στον τομέα του performance (ειδικότερα εάν η ομαλή κίνηση είναι το ζητούμενο). Σε ότι έχει να κάνει με τη ποιότητα της εικόνας και εδώ τα πράγματα είναι πολύ καλά, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με ένα VA panel (που εκ φύσεως δεν μπορεί να πιάσει την χρωματική απόδοση και την υψηλότερη ευκρίνεια των IPS panels). H χρωματική ακρίβεια του θα σας ικανοποιήσει πλήρως, καθώς «πιάνει» το 99% του χρωματικού φάσματος sRGB και έτσι βρήκαμε το οπτικό αποτέλεσμα αρκετά ευκρινές και καθαρό.

    Και επειδή η AOC δεν θα μπορούσε παρά να boostάρει ακόμη περισσότερο των gaming χαρακτήρα του monitor της, έχει ενσωματώσει 6 διαφορετικά Games Mode, τα οποία ουσιαστικά σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την οθόνη σύμφωνα με το είδος του game που τρέχετε. Για παράδειγμα μπορείτε να προσαρμόσετε την C27G2ZU για να παράγει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα σε racing ή first-person shooters ή και strategy. Μέσω του αρκετά εύχρηστου OSD menu μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα το monitor στα μέτρα σας.

    Λίρα εκατό για gaming στα 1080p!     

    Από τη στιγμή που το true 4Κ gaming απαιτεί πολλές χιλιάδες ευρώ ακόμα στο χώρο του PC gaming, με συστήματα που θυμίζουν μίνι super computers, αναμφίβολα οι χρήστες που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία θα βρουν στο 27άρι curved C27G2ZU της AOC όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να απογειώσουν την gaming εμπειρία τους στα 1080p. Όσοι λοιπόν, προτιμούν να σκέφτονται το «τώρα» και επιθυμούν να διασφαλίσουν υψηλό performance και δεν σκάνε τόσο πολύ για την ανάλυση που κλειδώνει σε Full HD, είμαστε σίγουροι ότι το «curvy» C27G2ZU (με τιμή κοντά στα 300 ευρώ) θα αποτελέσει μια ιδανική και αξιόπιστη επιλογή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles