15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    AOC G2770PF Review: “Gaming monitor για απαιτητικούς gamers”!

    Η AOC έχει δημιουργήσει ήδη ένα δυνατό line-up από gaming monitors, τα όποια είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τους απαιτητικούς gamers οι οποίοι αναζητούν το κάτι παραπάνω από την gaming οθόνη τους. Με βασικά χαρακτηριστικά το refresh rate των 144Ηz που εξαλείφει το motion blur, την εξαιρετικά ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων, τους χαμηλούς χρόνους απόκρισης, την υιοθέτηση της τεχνολογίας FreeSync αλλά και την άκρως ανταγωνιστική τιμή τα gaming monitors της AOC αποτελούν «safe bet» για τον ψαγμένο gamer που αναζητά το καλύτερο από την οθόνη του. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε την 27αρά AOC G2770PF, μία οθόνη που όπως θα διαπιστώσετε και από το review που ακολουθεί μπορεί να σηκώσει με άνεση το βάρος των αυξημένων gaming αναγκών σας.

    img_2953

    Σοβαρή και μετρημένη εμφάνιση!

    Πάντοτε η πρώτη εντύπωση είναι η εξωτερική και παρατηρώντας το design της AOC G2770PF μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία προσεγμένη πρόταση σε επίπεδο σχεδιασμού που βγάζει μία επιθετική, αλλά συγχρόνως «σοβαρή» αίσθηση. Μία λεπτή κόκκινη γραμμή απλώνεται στο κάτω τμήμα της οθόνης, ενώ τα bezels σε γενικές γραμμές είναι σε κανονικά επίπεδα. Η στιβαρή και εξαιρετικά στέρεη βάση προσφέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο panel, το οποίο μπορεί να μην είναι από τα πιο λεπτά που υπάρχουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα με ευκολία. Παράλληλα, το ποιοτικό πλαστικό συνδυάζεται με έναν σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην ευχρηστία, με τις διαθέσιμες υποδοχές και τα buttons να έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία που διευκολύνουν στην πλοήγηση.

    img_2956

    Ειδικότερα, στο πίσω πλαϊνό τμήμα θα βρείτε δύο εξαιρετικά χρήσιμες USB 3.0 θύρες, με την κίτρινου χρώματος υποδοχή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση ενός smartphone ή ενός άλλου τύπου συσκευής, ακόμη και όταν το monitor είναι κλειστό.

    img_2954

    img_2950-large

    Συνεχίζοντας την ανάλυση του back cover, μπορούμε να διακρίνουμε το AOC logo να δεσπόζει στο πίσω μέρος, ενώ εκεί βρίσκεται ο εξαερισμός του monitor, όπως επίσης και τα δύο μικρά ηχεία που κάνουν τη δουλειά τους, αν και ενδεχομένως για καλύτερη απόδοση σε μπάσα και σε καθαρότητα του ήχου, θα χρειαστείτε ένα εξωτερικό σύστημα ηχείων. To πίσω μέρος χωρίζεται σε δύο τμήματα, όπου στο ένα σημείο υπάρχουν δύο USB 2.0 ports και η upstream connection, μαζί με το on/off button και το καλώδιο τροφοδοσίας.

    img_2946

    Στο άλλο δεξιό κομμάτι είναι όμως που συγκεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε 1xDisplayPort, 1xHDMI, 1xDVI και την VGA, όπως επίσης το stereo input και το headphone output.

    img_2951

    Made for gamers!

    Η AOC G2770PF όπως προαναφέραμε έχει δημιουργηθεί για να καλύπτει τις απαιτήσεις των απαιτητικών παικτών για αυτό και δίνει έμφαση σε μία σειρά από features που θα ωφελήσουν πραγματικά τους gamers. Το υψηλής ποιότητας TN panel 27 ιντσών υποστηρίζει ανάλυση Full HD στα 1080p (1920×1080 pixels με απεικόνιση 16.7 εκατ. χρωμάτων και 144Hz refresh rate). Με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz αυτό πρακτικά σημαίνει εξαφάνιση του motion blur και σαφής βελτίωση του frame rate. Σε περιπτώσεις ειδικά που απαιτείται μεγαλύτερη ακρίβεια και χρειάζεται για παράδειγμα να μπορεί ο gamer να δει καθαρότερα στο 3D περιβάλλον του παιχνιδιού, η crystal clear εικόνα που βγάζει το monitor της AOC αποτελεί εγγύηση ότι θα καταφέρει να δει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν είναι όμως μόνο τα 144Hz που σίγουρα κάνουν τη διαφορά σε κάποιο high-end game, αλλά και ο χρόνος απόκρισης που είναι μόλις στο 1ms, καθώς το σχεδόν μηδαμινό response time εξασφαλίζει γρήγορη δράση, smooth animations και φυσικά χωρίς την παραμικρή ύπαρξη ghosting φαινομένων.

    img_2941

    Τα παραπάνω gaming features είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσουν flicker-free εικόνες και ομαλά frame rates ακόμη και στα πιο απαιτητικά games, φτάνει βέβαιο ο gamer να έχει στην κατοχή του μία καλή GPU. Αναφερόμενοι στην GPU αξίζει να τονίσουμε ότι το AOC G2770PF υποστηρίζει την τεχνολογία AMD FreeSync, η οποία φροντίζει στον καλύτερο συντονισμό και συγχρονισμό ανάμεσα στα refresh rates που δίνει η GPU και το monitor. Αυτό πρακτικά σημαίνει εξάλειψη του tearing και του lag με ταυτόχρονη διατήρηση του maximum frame rate (φυσικά απαιτείται πάντα και το ανάλογο hardware). Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρότασης της AOC, δε γίνεται να μην σταθούμε στο εκπληκτικό contrast (contrast ratio 1000:1), ενώ και τα brightness levels της είναι στα 300 cd/m2.

    img_2943

    Με πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων, ομαλά frame rates και πολύ καλό contrast ratio, η πρόταση της AOC είναι βέβαιο ότι καλύπτει στον τομέα της απόδοσης τους gamers που αναζητούν το κάτι παραπάνω από το Monitor τους, απολαμβάνοντας τα απαιτητικά games τους σε maximum ποιότητα (θα δείτε άνετα games να πιάνουν τα 90 fps εφόσον έχετε βέβαια και το κατάλληλο hardware για να υποστηρίξει το Monitor)!

    Τελικές σκέψεις…

    To 27άρι G2770PF είναι μία πρόταση από την AOC που σχεδιάστηκε για να καλύψει τους gamers, καθώς έχει όλα όσα θα επιθυμούσε ο χρήστης που παίζει στην κατηγορία high-end. Το σημαντικότερο και εκεί που σίγουρα το G2770PF αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό είναι η εξαιρετικά προσιτή τιμή του, καθώς με κόστος που παίζει στα 360 ευρώ, αυτή τη στιγμή το gaming monitor της AOC είναι μία από τις πιο αποδοτικές και value for money οθόνες που υπάρχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Με πλήθος από gaming specific features, καλή ποιότητα κατασκευής και χαμηλή τιμή σίγουρα κλείνει το μάτι σε κάθε φανατικό λάτρη του gaming.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles