12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    AOC V5 Series Monitors: Η V5 σημαίνει ευελιξία και κομψότητα!

    Η εξειδικευμένη στις οθόνες AOC, ανακοινώνει τις νέες οθόνες της σειράς V5, ιδανικές για οικιακούς χρήστες ή μαθητές που θέλουν να αναβαθμίσουν την οθόνη του οικιακού τους γραφείου με στιλ: Τα μοντέλα της σειράς V5, 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο προσφέρουν μια λεπτεπίλεπτη, κομψή οθόνη με ελάχιστο περιθώριο στο κάτω μέρος και προηγμένα χαρακτηριστικά όπως συνδεσιμότητα USB-C με παροχή ισχύος 65W. Με αναλύσεις Full HD και QHD και μεγέθη κυμαινόμενα από 24″/60. 4 εκ. (24V5C, 24V5CE) έως 27″/68. 6 εκ. (27V5C, 27V5CE, Q27V5C), καθώς και μέχρι 31. 5″/80 εκ. Q32V5CE, τα πρώτα έξι μοντέλα της σειράς V5 θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο του 2022.

    Ένα φρέσκο design

    Σε μια εποχή που η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, πολλοί έχουν αποδεχτεί ότι η εργασία με μια περιορισμένη οθόνη laptop δεν είναι ούτε μια υγιής, ούτε μια άνετη λύση. Για αυτό το λόγο, ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος εργασίας με μια επιτραπέζια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, είναι απαραίτητος σε πολλά σπίτια. Ωστόσο, μια ογκώδης οθόνη σε συνδυασμό με την ακαταστασία που δημιουργούν τα καλώδια, συχνά υποβαθμίζουν την εικόνα ενός κομψού οικιακού περιβάλλοντος, επηρεάζοντας ορισμένες πτυχές του εσωτερικού design και της ατμόσφαιρας.

    Τώρα, η σειρά V5 είναι εδώ για να βελτιώσει οποιοδήποτε εξοπλισμό οικιακού γραφείου. Η εμφάνισή της είναι εντυπωσιακή αλλά όσο το δυνατόν πιο λιτή: Διατίθεται σε μαύρο χρώμα με πλαίσιο 3 πλευρών χωρίς περιθώρια και με ένα πολύ στενό στο κάτω μέρος και μια εξαιρετικά λεπτή βάση (12,1 χιλ.), που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ύψος (V5C) ή απλούστερες επιλογές (V5CE) με λειτουργία κλίσης. Τα μοντέλα V5C προσφέρουν ρύθμιση ύψους 130 χιλ. κλίσης, οριζόντιας και κάθετης (90°) περιστροφής για εργονομική χρήση είτε σε χώρους εργασίας είτε σε χώρους ψυχαγωγίας.

    V for Versatile – Ευελιξία

    Η ευελιξία είναι ο πυρήνας της σειράς V5: Όλα τα μοντέλα διαθέτουν διανομέα USB 3.2 τεσσάρων θυρών και σύνδεση USB-C με παροχή ισχύος 65W. Οι μαθητές που επιστρέφουν με τα tablet ή τα laptop τους πίσω στο σπίτι ή οι ευέλικτοι χρήστες που δουλεύουν με laptop από το σπίτι τους (WFH- Work from Home), για να παραμένουν συνδεδεμένοι με το χώρο εργασίας τους, μπορούν απλά  να τοποθετήσουν το καλώδιο USB-C στις συσκευές τους για να επεκτείνουν/ αντικατοπτρίσουν την οθόνη του φορητού υπολογιστή στην επιτραπέζια οθόνη τους. Η σύνδεση USB-C θα τροφοδοτήσει/φορτίσει επίσης τη συσκευή, ενώ ταυτόχρονα θα μεταφέρει το σήμα της οθόνης και θα δώσει πρόσβαση σε άλλες συσκευές χάρη στην ενσωματωμένη θύρα USB.

    Κομψές στο εξωτερικό, πλούσιες στο εσωτερικό

    Παρόν και στη σειρά V5 είναι το αξιόπιστο DNA τεχνογνωσίας της AOC στις οθόνες. Το ευρύ φάσμα χρωμάτων (με 120% sRGB ή παραπάνω, 90% DCI-P3 ή παραπάνω) και τα IPS υψηλής χρωματικής ακρίβειας (για 24″ και 27″) ή VA Panels (για 32″) ζωντανεύουν τις εικόνες με καθηλωτικά χρώματα, ζωηρές και φυσικές αποχρώσεις. Ο ρυθμός ανανέωσης 75 Hz ξεπερνά τα 60 Hz των κλασικών μοντέλων γραφείου, ενώ ο γρήγορος χρόνος απόκρισης GtG 4 ms, καθώς και η υποστήριξη AMD FreeSync καθιστούν τη σειρά V5 βιώσιμη για ξεκούραστα gaming sessions μετά τη δουλειά. Τα ενσωματωμένα ηχεία (3Wx2 και 5Wx2 για την Q32V5CE) και η υποδοχή ακουστικών ολοκληρώνουν το πακέτο για οποιονδήποτε σκοπό ψυχαγωγίας.

    Εξοπλισμένα με IPS Panel σε ανάλυση Full HD (1920×1080), τα ολοκληρωμένα μοντέλα 24 ιντσών 24V5C και 24V5CE μπορούν εύκολα να χωρέσουν ακόμα και στο μικρότερο γραφείο.

    Στο βραχίονα μεγέθους 27″, η AOC προσφέρει επίσης τρία μοντέλα με IPS panels, τα Full HD 27V5C και 27V5CE και το Q27V5C με ανάλυση QHD (2560×1440). Το σημαντικό στοιχείο βέβαια για την Q27V5C  αναφορικά με το μέγεθος και την ανάλυση της είναι ότι προσφέρει μια βελτιωμένη επιφάνεια οθόνης ως προς την ευκρίνεια και την ποιότητα.

    Ως το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, η Q32V5CE είναι εξοπλισμένη με ένα VA panel τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο, 31,5 ιντσών με ανάλυση QHD (2560×1440). Καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό του οπτικού πεδίου του χρήστη με ένα μόνο μικρό περιθώριο, η Q32V5CE προορίζεται για τους χρήστες που έχουν ανάγκη από μια μεγάλη επιφάνεια οθόνης σε ένα στενό χώρο. Η βάση της Q32V5CE προσφέρει ρύθμιση κλίσης -5/23°, αλλά υποστηρίζει παράλληλα και  την επιλογή τοποθέτησης VESA, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα που επιτρέπουν τη χρήση βραχιόνων οθόνης. Με μια δυναμική αναλογία αντίθεσης 3000: 1 χάρη στο VA panel, η παρακολούθηση ταινιών ή περιστασιακά gaming sessions σε αυτήν τη μεγάλη οθόνη θα γίνουν για πολλούς ένα ευχάριστο χόμπι μετά τη δουλειά.

    Τα μοντέλα της σειράς V5, AOC 24V5C, 24V5CE, 27V5C, 27V5CE, Q27V5C και Q32V5CE θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο του 2022 στις παρακάτω προτεινόμενες τιμές λιανικής:

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles