15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H AOL πουλάει στην Microsoft 800 πατέντες έναντι 1δις δολάρια

    Η AOL, ο πρώην γίγαντας του Internet, αρχίζει και ρευστοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, προσπαθώντας να κάνει την μετοχή της πιο ελκυστική για τους επενδυτές, από την μία, αλλά και να απεμπλακεί από το κομμάτι των υποδομών στο Internet και να επικεντρωθεί στο κομμάτι των Media.

    Έτσι, σύμφωνα με το VentureBeat, που δημοσιεύει ανακοίνωση της εταιρείας, η AOL πούλησε μόλις 800 από τις πατέντες της στην Microsoft, με το αντίτιμο των 1 δισεκατομμυρίου 56 εκατομμυρίων δολαρίων, με την συμφωνία πως οι υπόλοιπες 300 που είναι στην κατοχή της, θα δοθεί η άδεια στην Microsoft να τις χρησιμοποιήσει, χωρίς επιπρόσθετο αντίτιμο.

    Τα χρήματα από την πώληση των πατεντών, θα δοθούν στους μετόχους της εταιρείας, ενώ στην κυριότητά της θα παραμείνουν πατέντες που αφορούν «την διαφήμιση, την αναζήτηση, την δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου, την κοινωνική δικτύωση, την χαρτογράφηση, τα multimedia και την ασφάλεια», αλλά θα σταματήσει να ασχολείται με πιο «βαριές βιομηχανίες του Internet». Αυτός είναι και ο λόγος που αφοπλίστηκε εντελώς το τμήμα του AOL Instant Messenger εφόσον εδώ και καιρό θεωρείται παρωχημένη υπηρεσία.

    Φαίνεται πως η κα Huffington έχει βαλθεί να κάνει την AOL έναν οργανισμό που ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι του media στο Internet και το καταφέρνει…

    Πηγές: The Verge, VentureBeat, BusinessWire

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles