19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απαγορεύθηκε η χρήση του Touch Bar των MacBook Pro κατά τη διάρκεια εξετάσεων στις ΗΠΑ

    Πρόσφατα ζητήθηκε από φοιτητές νομικής σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες να απενεργοποιήσουν το «Touch Bar» στα νέα MacBook Pro που πιθανόν να αγόρασαν ή να τα αφήσουν στο σπίτι τους, αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα laptops κατά τη διάρκεια της εξεταστικής Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ExamSoft, της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του λογισμικού των εξετάσεων, το σύστημα πρόβλεψης κειμένου του «Touch Bar» «μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της εξέτασης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    touch bar

    Αν για παράδειγμα οι φοιτητές φέρουν μαζί τους τους νέους αυτούς υπολογιστές που αγόρασαν πρόσφατα σε εξεταστικά κέντρα της Βόρεια Καρολίνας, θα πρέπει να είναι ενήμεροι πως οι επόπτες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να ελέγχουν τους υπολογιστές των εξεταζόμενων για τυχόν ύπαρξη του χαρακτηριστικού «Touch Bar» και αν όντως αποδειχθεί η παρουσία του, εξειδικευμένοι τεχνικοί θα διασφαλίζουν ότι αυτό θα έχει απενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

    Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν το laptop τους εφόσον ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες που δημοσίευσε για αυτό το σκοπό η εταιρεία που διαχειρίζεται το λογισμικό των εξετάσεων.

    Σε άλλες πολιτείες, η χρήση του νέου μοντέλου του MacBook Pro έχει απαγορευθεί ολοκληρωτικά. Σύμφωνα με μέλη του Συμβουλίου Εξεταστών Νομικής της Νέας Υόρκης και του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο, οι φοιτητές που εμφανίζονται με τέτοια laptops εξοπλισμένα με Touch Bar σε αυτές τις πολιτείες θα πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις με το χέρι, αλλά θα τους επιτραπεί να κατεβάσουν το λογισμικό της Examsoft δωρεάν σε ένα άλλο laptop αν κάνουν κάτι τέτοιο εκ των προτέρων.

    Η Katherine Silver Kelly, καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, υποστηρίζει ότι η χρήση του Touch Bar έχει απαγορευθεί σε Καλιφόρνια, Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη, Δυτική Βιρτζίνια και Πενσιλβανία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles