19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Απάτη στη Θεσσαλονίκη με bitcoin αξίας μισού εκατομμυρίου

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Ρουμάνοι, που κατηγορούνται για απάτη με bitcoin αξίας μισού εκατομμυρίου σε βάρος ενός ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

    Ακίνητο αξίας 2 εκατ. ευρώ και το τρίτο πρόσωπο

    Αναλυτικά, πρόκειται για έναν 20χρονο και την 26χρονη σύντροφό του. Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμπλέκεται και ένα τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, το οποίο φέρεται ως συνεργός τους και αναζητείται εκτός Ελλάδος. Το ζευγάρι παρουσιάστηκε στον επιχειρηματία, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο αξίας 2 εκατ. ευρώ. Αφού συμφώνησαν για τους όρους της αγοραπωλησίας, ζήτησαν από τον επιχειρηματία να εμφανίσει ως αντίτιμο του ακινήτου το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, ώστε να παραπλανήσουν τον συνέταιρό τους που βρισκόταν στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, έπεισαν το θύμα να τούς εμφανίσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι με 445.000 δολάρια σε μορφή bitcoin, τα οποία θα τους επέστρεφε μετά την αγοραπωλησία.

    Ο επιχειρηματίας έδωσε στο ζευγάρι ένα στικάκι usb με κωδικούς για να ξεκλειδώσουν το ψηφιακό πορτοφόλι. Όμως η 26χρονη φέρεται να αντικατέστησε επιδέξια το στικάκι με ένα άλλο, το οποίο ήταν κενό. Με το στικάκι και τους κωδικούς ανά χείρας, οι δύο Ρουμάνοι εξαφανίστηκαν. Ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Η απάτη τους όμως έγινε αντιληπτή από τον επιχειρηματία, ο οποίος ειδοποίησε γρήγορα τις Αρχές. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, αποδεχόμενοι ένα μέρος των κατηγοριών.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: “Μπλόκο” στη διαφήμιση του βιβλίου “Η Πολιτική του Ανδρικού Μορίου”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles