14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Απίστευτη ληστεία με κονσόλα Game Boy! Δείτε πως ξεκλείδωναν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας την “έξυπνη” συσκευή

    Είναι γεγονός ότι κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει στα δελτία ειδήσεων πάσης φύσεως ληστείες. Κάποιοι δράστες όμως είναι ιδιαιτέρως ευρηματικοί και μας αφήνουν “άφωνους” με τις τεχνικές που χρησιμοποιούν. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στη Βρετανία. Τρεις κλέφτες αυτοκινήτων κατάφεραν να ξεκλειδώσουν πέντε Mitsubishi Outlander χρησιμοποιώντας μία συσκευή που μοιάζει με Nintendo Game Boy.

    Κονσόλα σχεδιασμένη για ληστείες

    Η εν λόγω συσκευή κοστίζει περίπου 22.000 ευρώ και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σπάει το σύστημα ασφαλείας του Μitsubishi Outlander. Φαίνεται όχι μόνο ότι μπορεί να ξεκλειδώσει “αστραπιαία” ένα αυτοκίνητο αλλά βάζει μπροστά και τον κινητήρα του. Οι βρετανικές αρχές κατόρθωσαν να συλλάβουν τους δράστες με την “έξυπνη” κονσόλα, χάρη σε ένα βίντεο που προήλθε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μάλιστα, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, στο οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που δρούσε η συμμορία.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Ο Leonardo είναι το πρώτο ρομπότ ακροβάτης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles