11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Ο Leonardo είναι το πρώτο ρομπότ ακροβάτης

    Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει ρομπότ να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Εξαιτίας της πανδημίας και της ανάγκης για κοινωνική αποστασιοποίηση τα είδαμε να εργάζονται ως υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία, ακόμα και ως νοσοκόμοι.

    Ποιος είναι ο Leonardo

    Σίγουρα οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν τον πειραματισμό με τα ρομπότ, τα οποία έχουν πάρει θέση ακόμα και σε μπαρ σερβίροντας ποτά. Πλέον όμως έχουμε και το πρώτο ρομπότ ακροβάτη, μια καινοτομία που παρουσιάστηκε από τα εργαστήρια του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια Caltech. Πρόκειται για τον LEONARDO, ένα ρομπότ με δύο πόδια που μπορεί να κινείται πάνω σε τεντωμένο σκοινί και να κάνει skateboard. Διαθέτει μικρούς προωθητήρες, που του επιτρέπουν να κάνει μεγάλα άλματα που μοιάζουν με μικρή πτήση. Έτσι έχει τη δυνατότητα να κατέβει σκάλες πηδώντας από το τελευταίο σκαλί στο πρώτο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατασκευαστεί από διάφορα εξαρτήματα ρομπότ και drones που είχαν περισσέψει από άλλα ερευνητικά projects.

    Δείτε στη συνέχεια το video με τις νέες δυνατότητες του ρομπότ:

    Διαβάστε επίσης: Ανθεκτικότερες οθόνες κινητών εμπνευσμένες από μαργαριτοφόρα όστρακα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles