13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! 220.000 δολάρια για τα παλιά και… αγαπημένα σανδάλια του Steve Jobs

    Τα σανδάλια που φορούσε ο Steve Jobs στο ξεκίνημα της Apple πουλήθηκαν σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη την Κυριακή έναντι του ποσού των 218,750 δολαρίων.

    Οι καφέ σουέτ Birkenstock Arizonas “συντρόφευαν” το Jobs τη δεκαετία του ’70 και του ’80, κατά τη διάρκεια πολλών σημαντικών στιγμών στην ιστορία της εταιρείας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.

    Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία και, όπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω υποδήματα προήλθαν από τη συλλογή του Mark Sheff, ο οποίος διαχειριζόταν την οικία του Jobs στα ‘80s. Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που ένα αντικείμενο που συνδέεται με τον ιδρυτή της Apple πωλείται σε δημοπρασία. Πρόσφατα ένας συλλέκτης απέκτησε έναν υπολογιστή Apple-1 του 1970 έναντι του ποσού των 677.196 δολαρίων.

    Τα σανδάλια είχαν πουληθεί στο παρελθόν, σε δημοπρασία του 2016, για 2.000 δολάρια. Ο νέος τους ιδιοκτήτης όμως δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομά του. Σημειώνεται ότι κι άλλα υποδήματα στο παρελθόν έχουν πουληθεί πανάκτιβα. Αναφέρονται ενδεικτικά τα Nike Air Ships που φορούσε ο Michael Jordan το 1984 πουλήθηκαν για 1.47 εκατ. δολάρια πέρσι, ενώ τα Black Nikes που φόρεσε ο Kanye West το 2008 στα βραβεία Grammys έφτασαν το 1.8 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.digitallife.gr/epiteleous-ektokseftike-epitychos-i-apostoli-artemis-1-tis-nasa-67655

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles