16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Η OnePlus «παραποιεί» τα αποτελέσματα των benchmarks

    Πριν από μερικά χρόνια ορισμένοι κορυφαίοι κατασκευαστές συσκευών Android κατηγορήθηκαν ότι παραποιούν τα αποτελέσματα των benchmarks των συσκευών τους. Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ήταν αυτά των HTC, LG, Samsung και Sony, οι οποίες στο εξής δεσμεύθηκαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εκ μέρους τους, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Νέες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η OnePlus, ο γνωστός κατασκευαστής μαζί με άλλες εταιρείες της Κίνας παραποιούν και αυτοί τα αποτελέσματα προκειμένου να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές τους να αγοράσουν τη δική τους συσκευή.

    oneplus

    Κατά τη διάρκεια ανάλυσης γιατί το Snapdragon 821 SoC ανοίγει τα apps γρηγορότερα, η ομάδα του ΧDA Developers ανακάλυψε ότι το OnePlus 3T δε συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο chip, όπως τα Xiaomi Mi Note 2. Στην ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι το OnePlus 3T κάνει το CPU να τρέχει σε υψηλότερες συχνότητες ακόμη και αν δεν υπάρχει φορτίο. «Η υπόθεσή μας είναι ότι η OnePlus στοχεύει σε αυτά τα benchmarks με τη CPU να εισέρχεται σε διαφορετικούς και υψηλότερους χρονισμούς για καλύτερα αποτελέσματα», τονίζει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

    Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους συνεργάστηκαν με την Primate Labs, εταιρεία η οποία αναπτύσσει το Geekbench. Αυτοί δημιούργησαν μια ειδική έκδοση του Geekbench 4, ώστε να μπορεί να δοκιμαστεί στο OnePlus 3T και να αποσαφηνιστεί αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και πράγματι έτσι είναι. Με το ίδιο custom-app εξέτασαν και συσκευές της HTC, Xiaomi, Huawei, Honor, Google και Sony χωρίς να παρατηρήσουν κάτι τέτοιο.

    Από τη μεριά της, η OnePlus παραδέχθηκε την πρακτική αυτή, ενώ τόνισε ότι δε θα επαναληφθεί σε benchmark apps, ωστόσο όμως θα συνεχίσει στα παιχνίδια. «Σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε στους χρήστες καλύτερη εμπειρία σε εφαρμογές και παιχνίδια που απαιτούν πολλούς πόρους, ειδικά σε γραφικά, ενσωματώσαμε συγκεκριμένους μηχανισμούς στο λογισμικό της συσκευής ώστε να κάνουμε τον επεξεργαστή να ανεβάσει τη συχνότητα λειτουργίας του σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η διαδικασία αυτή δε θα υπάρχει πλέον στις μελλοντικές OxygenOS builds του OnePlus 3 και OnePlus 3T» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles