15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο κι όμως computerικό… Η Nvidia ρίχνει ξανά στην αγορά τις GTX 1050 Ti!

    Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη στην αγορά των GPUs και σε αυτό σίγουρα έχουν βάλει το χεράκι τους οι cryptominers. Οι λάτρεις του σπορ του cryptomining δημιουργούν ουσιαστικά μια τεχνητή έλλειψη στην αγορά, καθώς εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ζήτηση αγοράζουν μεγάλες ποσότητες καρτών γραφικών, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να κάνουν mining στα δεκάδες κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν. Αυτή τη στιγμή, οι GeForce RTX 30xx αποτελούν πιο σπάνιο είδος και από τον μαύρο Ρινόκερο και πραγματικά δεν γνωρίζει ούτε η ίδια η Nvidia το πότε θα είναι σε θέση ουσιαστικά να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η κατάσταση μόνο ως προς το συμφέρον του καταναλωτή δεν λειτουργεί, καθώς οι τιμές εκτοξεύονται και έτσι όλοι μένουν ζημιωμένοι.

    Σε αυτό το δυσμενές κλίμα, η Nvidia σκέφτηκε έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο για να καλύψει μέρος της αυξημένης ζήτησης, καθώς πρόκειται να ρίξει στην αγορά τις GTX 1050 Ti! Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς οι μάλλον απαρχαιωμένες κάρτες γραφικών (κυκλοφόρησαν περίπου πριν από 4 χρόνια) κάνουν το comeback τους. Όπως βέβαια μπορείτε να φανταστείτε οι GTX 1050 Ti δεν απευθύνονται στους ψαγμένους gamers, που αναζητούν επιδόσεις, αλλά στους πιο mainstream και casual users, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη κάρτα για να φέρουν εις πέρας ορισμένα βασικά tasks. Με αυτό τον τρόπο η Nvidia θα επιχειρήσει να εξισορροπήσει τη ζήτηση, ωθώντας ουσιαστικά τους users που ψάχνουν φθηνές κάρτες γραφικών προς τη προαναφερθείσα επιλογή. Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι ότι ενώ θα περιμέναμε η συγκεκριμένη κάρτα να κοστίζει κοντά στα 150 με 200 ευρώ, ωστόσο αρκετοί resellers άρχισαν να την πουλάνε περίπου στα 400 ευρώ, οπότε προφανώς και δεν αποτελεί μια καλή λύση. Σύμφωνα με reports, την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και για την RTX 2060. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles