18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Απίστευτο κι’ όμως… Ιαπωνικό! Οι μισές επιχειρήσεις της Ιαπωνίας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον γερασμένο Internet Explorer…

    Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που η Microsoft έριξε τους τίτλους τέλους στον Internet Explorer (τερματίζοντας την υποστήριξη της στον browser που μετρούσε 27 χρόνια ζωής). Και μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να είχαμε ξεχάσει ακόμη και την ύπαρξη του, όμως υπάρχει μια χώρα, η οποία αντιστεκόταν όπως οι Γαλάτες στην εισβολή των Ρωμαίων στον Αστερίξ σε κάθε «φρέσκο» browser.

    Μα φυσικά, πρόκειται για την Ιαπωνία, όπου σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών IT, Keyman Net, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην Ιαπωνία οι οποίες εξακολουθούν να βασίζονται στον «απαρχαιωμένο» Internet Explorer. Μάλιστα, δεν μιλάμε για έναν μικρό αριθμό, αλλά για ένα ποσοστό αγγίζει το μισό! Σύμφωνα με την έρευνα, ο Internet Explorer χρησιμοποιείται για την καταγραφή λογιστικών εξόδων και άλλων διεργασιών που σχετίζονται με μια επιχείρηση. Μάλιστα, λίγο παραπάνω από το 1/5 από τις εταιρείες που βασίζονται στον παλαιολιθικό browser της Microsoft δεν έχουν εκπονήσει ένα πλάνο για το πως θα περάσουν σε εναλλακτικούς browsers. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα αφορά επιχειρήσεις τόσο του ιδωτικού όσο και του δημοσίου τομέα. Παρόλο που η επίσημη υποστήριξη τερματίζετε σίγουρα θα υπάρξουν κάποια παραθυράκια για «ειδικές περιπτώσεις», έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία ορισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση σε έναν πιο σύγχρονο browser.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles