21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Από τα ψηλά στα χαμηλά και η δύναμη να αντιστέκεσαι

    Μία φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα εχθές, το βράδυ των τόσο έντονων πιέσεων για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας, δείχνει να μας θυμίζει ποια πράγματα είναι σημαντικά.

    Η φωτογραφία απεικονίζει έναν άνθρωπο, τον August Landmesser στο Αμβούργο το 1936. O August Landmesser είχε ήδη προβλήματα με το καθεστώς των Nazi. Είχε παντρευτεί μία Εβραία. Αυτό του είχε στοιχίσει 2 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή. Στην εκδήλωση των Nazi που συμμετείχε, η φωτογραφία που τον απεικονίζει ως τον μόνο που δεν χαιρέτισε με τον τρόπο που χαιρετούσαν τότε οι Nazi.

    Είχε το σθένος να αντισταθεί. Δεν γνωρίζουμε πώς το πλήρωσε αυτό. Άλλωστε, λίγες πληροφορίες υπάρχουν γι αυτό τον άνθρωπο. Γνωρίζουμε μόνο πως η κόρη του, τον αναγνώρισε τυχαία σε αυτή τη φωτογραφία όταν την είδε δημοσιευμένη σε εφημερίδα το 1991. Υποψιαζόμαστε, όμως, πως θα είναι πολύ περήφανη γι αυτόν. Ότι συνέπεια κι αν είχε η πράξη του αυτή.

    Σε μέρες σαν κι αυτή που μας ανακοινώνεται ο τρόπος που θα κυλίσει η ζωή μας τα επόμενα 20 χρόνια, σε μέρες σαν και αυτή που καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας, τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτό που μας κρατά ζωντανούς είναι η δύναμη να αντιστεκόμαστε. Η δύναμη να πηγαίνουμε κόντρα σε όλα όσα μας λένε να σκύψουμε το κεφάλι και να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ή να χαμογελάμε.

    Μέρες σαν κι αυτή, που βλέπουμε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα να καταρρέουν και μάλιστα με τον πλέον τραγελαφικό τρόπο, ας θυμόμαστε πως μπορούμε να εφευρίσκουμε τρόπους να ζούμε με αξιοπρέπεια, αισιοδοξία και βασιζόμενοι στις ικανότητές μας και τις αρχές μας. Και ό,τι δεν μας εκφράζει,ή προσβάλλει τη νοημοσύνη μας μπορούμε να αντισταθούμε και να το δείξουμε. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε με βία. Αλλά με την αξιοπρέπεια που έχει κάποιος που πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δίκιο.

    Καλό κουράγιο… σε όλους μας.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles