Η Electronic Arts (EA) ακυρώνει την ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού Black Panther και βάζει «λουκέτο» στο στούντιο που το ανέπτυσσε, το Cliffhanger Games, όπως αποκάλυψε το IGN. Το τρίτου προσώπου action-adventure παιχνίδι είχε ανακοινωθεί μόλις τον Ιούλιο του 2023 και αποτελούσε μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της EA με τη Marvel.
Παρότι ο αριθμός των απολυμένων είναι μικρότερος από τον προηγούμενο γύρο περικοπών που επηρέασε τη Respawn (Titanfall, Star Wars Jedi), η EA συνεχίζει τις απολύσεις σε άλλα τμήματα, όπως στον τομέα των mobile και των κεντρικών ομάδων. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος των περικοπών είναι να «επικεντρωθεί σε ευκαιρίες με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική».
Οι κύριες προτεραιότητες της EA σήμερα περιλαμβάνουν το επερχόμενο Iron Man από την EA Motive, τη συνέχεια της σειράς Star Wars Jedi, νέους τίτλους στα The Sims, Battlefield, Apex Legends και Skate, αλλά και την εξέλιξη της σειράς Mass Effect, παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές στη Bioware.
Η ακύρωση του Black Panther προκαλεί εντύπωση, καθώς ο χαρακτήρας παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, με την πρώτη ταινία να έχει ξεπεράσει τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office. Παρ’ όλα αυτά, η EA είχε ήδη δηλώσει από τον Φεβρουάριο του 2024 ότι απομακρύνεται από την ανάπτυξη παιχνιδιών βασισμένων σε «αμφίβολες» άδειες (licensed IP), δείχνοντας μειωμένο ενδιαφέρον για projects που δεν θεωρεί σίγουρες επιτυχίες.
Η EA φέρεται να προσπαθεί να απορροφήσει μέρος του προσωπικού του Cliffhanger σε άλλες ομάδες της, ακολουθώντας παρόμοια τακτική με τη Bioware.