18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Από το «Μάθε παιδί μου… γράμματα» στο «Μάθε παιδί μου… Προγραμματισμό»: Δράσεις από Microsoft, CCS και HePIS

    600x400kids

    Την ευκαιρία να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες θα έχουν μαθητές και νέοι στην Κύπρο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark. Αναλυτικότερα, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft και το Cyprus Computer Society (CCS), θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα  τις ακόλουθες δράσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017:

    Διοργάνωση σεμιναρίων: Υποψήφιοι από 13-22 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις βασικές δεξιότητες προγραμματισμού (HTML, CSS). Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 3 ωρών και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Cyprus Computer Society για να δηλώσουν συμμετοχή στη κα Χριστίνα Παπαμιλτιάδου [email protected] τελ : +357-22460680, όπως και για να λάβουν οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη δράση.

    Getcoding Game: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι Getcoding αποτελεί μια πρωτοβουλία της HePIS με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από 23.000 χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, αλλά και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα έχουν παίξει το παιχνίδι, αποκτώντας απαραίτητα εφόδια για την ψηφιακή εποχή που διανύουμε.

    get-coding-city600x350

    Oι συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει το παιχνίδι μπαίνουν στην κλήρωση για ένα Xbox One. H κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.

    Όπως επισημαίνει η κυρία Μαρίνα Αντωνίου, Philanthropies Lead, Microsoft Κύπρου «Μέσα από αυτή τη συλλογική πρωτοβουλία αποσκοπούμε στο να βοηθήσουμε τους νέους από όλη την Κύπρο να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο το GetCoding, ως μέρος του προγράμματος Microsoft Υouthspark, θα είναι κοντά στους νέους για να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση».

    Ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής αναφερόμενος στο θέμα αυτό τόνισε «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεργαστούμε με τη Microsoft και το Cyprus Computer Society (CCS), με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες της Κύπρου να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους μέσα από τις ψηφιακές δεξιότητες και τον Προγραμματισμό, με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο που το πράττουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα»

    Από την πλευρά του ο Γραμματέας του CCS Δρ. Πανίκος Μασούρας δήλωσε «Είναι η πρώτη φορά που το Cyprus Computer Society ενώνει δυνάμεις με την HePIS και τη Microsoft για την υλοποίηση ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου έργου του οποίου αποδέκτης είναι η νέα γενιά της Κύπρου. Οι ψηφιακές δεξιότητες και η ανάπτυξη κώδικα αποτελούν πλέον βασικές και απαραίτητες δεξιότητες για όλους τους νέους και απαραίτητα εφόδια στην αναζήτηση εργασίας. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής θα παραμείνουν ευοίωνες στη χώρα μας και στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους νέους να κάνουν μια αρχή και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και της ανάπτυξης κώδικα. Φιλοδοξούμε ότι θα υπερκαλύψουμε το στόχο μας να εκπαιδεύσουμε 1000 τουλάχιστον νέους.»

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να εξελίξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό, μπορούν να αποκτήσουν  εντελώς δωρεάν το βιβλίο «Getcoding για όλους» το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο εκμάθησης κώδικα, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις και πρακτικά παραδείγματα εξάσκησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles