22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απογοητευτικά αποτελέσματα για τη Meta! Οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook

    Το όραμα του Mark Zuckerberg για την ανάπτυξη του Metaverse είναι αυτονόητο ότι απαιτεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων σε Facebook, Instagram, WhatsApp και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως το Tik Tok ή το YouTube, άρχισαν να “ζορίζουν” τη Meta.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ήταν 1,929 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που ήταν 1,93 δισεκατομμύρια. Οι μηνιαίοι χρήστες, που κάνουν χρήση του Facebook έστω μια φορά τον μήνα, έμειναν σταθεροί στα 2,91 δισεκατομμύρια κατά το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, αλλά ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών σε όλες μαζί τις θυγατρικές πλατφόρμες (Facebook, Instagram, WhatsApp κ.α.) αυξήθηκε κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια.

    Εκτός από την πτώση του αριθμού των ημερήσιων χρηστών, οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms υπέστησαν θεαματική υποχώρηση περίπου 22% στο αμερικανικό χρηματιστήριο αργά την Τετάρτη, μειώνοντας κατά 200 δισεκατομμύρια την χρηματιστηριακή αξία της, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερες των αναμενομένων προβλέψεις οικονομικών αποτελεσμάτων. Παράλληλα, έγινε πλέον ορατό το κόστος ανάπτυξης του metaverse, του νέου μεγάλου οράματος της εταιρείας που θα αποτελέσει την επόμενη “επαυξημένη” γενιά του Ίντερνετ, όπου οι χρήστες θα μοιράζονται εικονικούς κόσμους. Έτσι, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, τα κέρδη της Meta μειώθηκαν κατά 8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, στα 10,3 δισ. δολ., σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Διαβάστε επίσης: Κινέζος κατασκεύασε γιγάντιο power bank 27.000.000mAh (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles