16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποκαλύφθηκε επίθεση των Anonymous σε Δημοτολόγιο, Πανεπιστήμιο και Γενικό Λογιστήριο του κράτους;

    Το site που εξειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας secnews.gr δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, Έλληνες υποστηρικτές της ιντερνετικής κολλεκτίβας Anonymous προχώρησαν σε υποκλοπή και δημοσίευση απόρρητων κατά τα άλλα στοιχείων, από το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας και ακόμα χειρότερα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Στην περίπτωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το site αναφέρει πως τα υποκλαπέντα και δημοσιευμένα έγγραφα αφορούν την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

    Το site προχωρά στην δημοσίευση του μηνύματος των hackers που μεταξύ άλλων αναφέρονται στην καταγραφή των προσωπικών μας στοιχείων από το κράτος και την καταγγελία ότι το αντιμετωπιζόμαστε ως αριθμοί. Οι hackers σημειώνουν στο μήνυμά τους πως τα αρχεία που διέρρευσαν είναι ένα μικρό μόνο μέρος από τα αρχεία του συστήματος Syzefxis, στα οποία είχαν πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει πως δυνητικά θα μπορούσαν να παραβιάσουν και να δημοσιεύσουν αρχεία από πολεοδομίες, υπουργεία κλπ.

    Βέβαια, αυτό δεν μας εξηγεί γιατί έγινε διαρροή των αρχείων του ΤΕΙ Καβάλας, καθώς οι χακτιβιστές δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες επιθέσεις.

    Σημειώνουμε πως τα αρχεία που δημοσιοποιεί αποκλειστικά στο secnews.gr φέρονται να έχουν αντληθεί αρχές του έτους και απ’ ότι φαίνεται κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Ίσως τελικά το defacement της σελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η σύσταση κατηγορητηρίου για τρία άτομα ηλικίας 16-18 ετών, να ήταν λιγότερο σημαντικό από αυτό το περιστατικό που περιγράφεται εδώ.

    Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας Anonymous #OpGreece Activism για την πληροφόρηση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles