15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποκάλυψε το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla ο Elon Musk

    Επιτέλους! Μετά από αρκετή αναμονή, ο Elon Musk παρουσίασε το πολυσυζητημένο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, το οποίο σε ειδική εκδήλωση περπάτησε επί σκηνής, σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει τους παρευρυσκόμενους.

    Είναι γνωστά τα σχέδια του Musk σχετικά με την αγορά των ρομπότ, αφού ο δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει ότι μελλοντικά θα έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνη των αυτοκινήτων. Όπως ανέφερε ο ίδιος, “ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα χρήσιμο ανθρωποειδές ρομπότ όσο γίνεται πιο γρήγορα. Υπάρχει πάντως πολλή ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να τελειοποιηθεί το Optimus και να το αποδείξει”.

    Ο Musk επίσης ανέφερε ότι προς το παρόν τα ανθρωποειδή ρομπότ “στερούνται εγκεφάλου” και δεν έχουν τη νοημοσύνη για να πλοηγηθούν μόνα τους στον κόσμο, ενώ παράλληλα είναι πολύ ακριβά και παράγονται σε μικρούς αριθμούς. Αντίθετα, υποστήριξε, το Optimus “θα είναι ένα άκρως επιδέξιο ρομπότ”, που θα παράγεται από την Tesla σε μεγάλες ποσότητες, τελικά σε εκατομμύρια μονάδες. Αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, κάτω από 20.000 δολάρια, έναντι περίπου 100.000 δολαρίων που είναι σήμερα η τιμή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ.

    Το Optimus αναμένεται να ζυγίζει περίπου 73 κιλά και πιθανολογείται ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2023. Σε πρώτη φάση το ρομπότ αναμένεται να εκτελεί βαρετές ή επικίνδυνες εργασίες, μεταξύ άλλων στα εργοστάσια της ίδιας της Tesla. Αργότερα, σύμφωνα με το Musk, το ρομπότ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπίτια, από το να ετοιμάζει το δείπνο και να κουρεύει το γρασίδι μέχρι να φροντίζει τους ηλικιωμένους – χωρίς να αποκλείεται και ο ρόλος του ως στενός φίλος ή σεξουαλικός σύντροφος.

    Διαβάστε επίσης:

    Έφτασαν και επίσημα τα NFTs στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles