20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η απόλυτη φαντασίωση: σοκολάτα που δεν λιώνει στο χέρι παρά μόνο στο στόμα

    Οι επιστήμονες της σοκολατοβιομηχανίας Cardbury βρήκαν την μαγική συνταγή ώστε να εξαφανίσουν τα λερωμένα δάχτυλα και τους σοκολατένιους λεκέδες από τα ρούχα μικρών και μεγάλων παιδιών. Πώς;

    Κατόρθωσαν να φτιάξουν σοκολάτα γάλακτος που παραμένει στερεά μέχρι κάποια θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, (και σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσαν) δοκίμασαν να τοποθετήσουν ένα κομμάτι σοκολάτας σε φούρνο με θερμοκρασία που έφτανε τους 104 βαθμούς Farenheit, ήτοι 40 βαθμούς κελσίου. Η σοκολάτα δεν αλλοιώθηκε στο παραμικρό ενώ μπορούσε κανονικά να κοπεί ή να σπάσει.

    Η επιστήμη πίσω από αυτή τη φανταστική επινόηση βρίσκεται στο μόριο της ζάχαρης που «πείραξαν» οι ερευνητές. Κατόρθωσαν να το «σπάσουν» σε μικρότερα κομμάτια, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο το λίπος με το οποίο περιβάλλεται και ήταν ο λόγος που έκανε την σοκολάτα περισσότερο ευαίσθητη στη θερμοκρασία. Έτσι λοιπόν, η σοκολάτα δεν θα λιώνει στο χέρι ή την τσέπη μας, αλλά μόνο στο στόμα μας.

    Οι σοκολατοφάγοι του κόσμου έχουμε κάθε λόγο, λοιπόν, να αισθανόμαστε χαρούμενοι που αρχίζουν οι φαντασιώσεις μας να γίνονται πραγματικότητα. Το επόμενο βήμα που θα φανταζόμασταν θα είναι να δούμε να κατασκευάζεται το ποτάμι από σοκολάτα μέσα στο οποίο θα μπορούμε να κάνουμε βαρκάδες, αλλά και ο κήπος με ζαχαρωτά και μηλιές με γεμιστά μήλα με μαρμελάδα.

    Πηγή: LA Times, Gizmodo

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles