17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απόψε φτάνει στον Ερμή η διαστημική αποστολή BepiColombo

    Η ευρω-ιαπωνική διαστημική αποστολή BepiColombo αναμένεται απόψε, στις 02:34 π.μ, να φτάσει στον Ερμή, προκειμένου να ρίξει φως στα άλυτα μυστήρια του πλανήτη. Επειδή όμως κινείται πολύ γρήγορα, σε πρώτη φάση θα προσπεράσει τον Ερμή, ο οποίος θα επιβραδύνει κάπως την ταχύτητα του σκάφους. Θα χρειαστούν και άλλες κοντινές διελεύσεις, προτού η αποστολή να καταφέρει να τεθεί σε ελεγχόμενη τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Αυτό προγραμματίζεται να συμβεί προς το τέλος του 2025.

    Σε τελική τροχιά το 2025

    Προς το παρόν, η αποστολή θα φωτογραφίσει τον Ερμή, περνώντας σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων. Ένα μέρος του σκάφους έχει κατασκευαστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Ένα άλλο από την Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA). Αυτά τα δύο ξεχωριστά τμήματα ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μία ενιαία διαστημοσυσκευή. Στη συνέχεια όμως θα διαχωριστούν, όταν το σκάφος τεθεί στην τελική τροχιά το 2025. Τότε θα τεθούν το καθένα σε ξεχωριστή τροχιά και θα ακολουθήσουν διαφορετικούς επιστημονικούς ρόλους.

    Οι στόχοι της αποστολής

    Το ευρωπαϊκό Mercury Planetary Orbiter (MPO) έχει ως στόχο να χαρτογραφήσει τη γεμάτη κρατήρες επιφάνεια του πλανήτη και να συλλέξει στοιχεία για τη δομή και σύνθεση της επιφάνειας και του υπεδάφους του. Το ιαπωνικό Mercury Magnetospheric Orbiter (MM) θα μελετήσει το μαγνητικό πεδίο του Ερμή και την αλληλεπίδρασή του με τον ηλιακό «άνεμο», τη μάζα φορτισμένων σωματιδίων που ο Ήλιος εκτοξεύει στο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης: Νέα αποστολή στις 12 Οκτωβρίου! Πρωταγωνιστής του Star Trek θα ταξιδέψει στο διάστημα (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles