21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποσύρθηκαν τα νομοσχέδια S.O.P.A. και P.I.P.A. Ε και;

    Ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων που έγιναν από διάφορα websites σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, το Αμερικανικό Κονγκρέσσο αποφάσισε να αναβάλει την ψήφιση των νομοσχεδίων Stop Online Piracy Act και Protect IP Act.

    Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών στην Αμερικανική Γερουσία Harry Reid, ανακοίνωσε εχθές πως, έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα, η ψηφοφορία της 24ης Ιανουαρίου αναβάλλεται επ’ αόριστον. Οι συντηρητικοί αντιπρόσωποι ανακοίνωσαν πως θα καθυστερήσουν αυτή τη συζήτηση μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοχή μίας ανάλογης δραστηριότητας.

    Έχει λόγους του Internet να πανηγυρίζει; Απ’ ότι φάνηκε από την υπόθεση του megaupload.com, μάλλον όχι.

    Η Google ανακοίνωσε πως την Τετάρτη, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν την διαδικτυακή διαμαρτυρία της ιστοσελίδας εναντίον των νομοσχεδίων. Η Wikipedia ανέφερε πως περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την “μαύρη” αρχική της σελίδα, ενώ η οργάνωση Fight for the Future που εν πολλοίς “συγχρόνισε” την κινητοποίηση, ανέφερε πως το Κονγκρέσο δέχτηκε περισσότερα από 300.000 emails διαμαρτυρίας.

    Τα νομοσχέδια που αποπειράθηκαν να “πολεμήσουν την ξένη πειρατεία στις ΗΠΑ“, ενώ υπολείπονταν στοιχειώδη γνώση της λειτουργίας του Internet είναι προφανές πως δεν χρειάζονται προκειμένου οι αρχές να κινηθούν εναντίον websites που φιλοξενούν file sharing και οι servers τους βρίσκονται στο εξωτερικό. Η χθεσινή “συντονισμένη επίθεση” εναντίον του megaupload.com, σε 7 χώρες του κόσμου, απέδειξε πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος, να αστυνομευτεί το Internet.

    Οι αναλυτές των πολιτικών πραγμάτων στις ΗΠΑ αναφέρουν πως, όχι μόνο συζητείται εκ νέου ένα άλλο νομοσχέδιο που θα προσπαθήσει με διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίσει την πειρατεία και τις πιέσεις του Hollywood, με τον τίτλο Open Act (κρατήστε το όνομα γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου θα το ακούσουμε αρκετές φορές), αλλά οι νομοθέτες και οι υποστηρικτές τους θα επανέλθουν σίγουρα μετά το τέλος των εκλογών του Νοεμβρίου, αυτής της χρονιάς.

    Εν τω μεταξύ, απ’ ότι φάνηκε και από τις λεπτομερείς αναφορές για τις διαδικασίες δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των προσώπων που εμπλέκονται στο megaupload.com, σε διάφορες χώρες του κόσμου, το θέμα της πειρατείας και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από τις αρχές, θα συνεχίσει να μας απασχολεί, ανεξάρτητα από το αν θα ψηφιστούν κάποια νομοσχέδια ή αν θα γίνουν εκλογές στις ΗΠΑ.

    Πηγές: Reuters, Washington Post

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles