13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αποτελέσματα IDC: H Lenovo στην πρώτη θέση στα PCs, με μερίδιο αγοράς 28,9% και στα tablets, με μερίδιο αγοράς 34%

    Όπως καταγράφει η IDC στην μελέτη της που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 7/11, η Lenovo κατάλαβε την πρώτη θέση με μερίδιο 28,9% σε όλες τις κατηγορίες Η/Υ στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο τους έτους.

    thinkbook-13s

    Στη 2η θέση ακολουθεί η Dell με μερίδιο 24,4% , ενώ οι επόμενες θέσεις συμπληρώνονται από τις HP, Asus και Turbo X με 23,3%, 6,7%, και 3,3% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα.

    Παράλληλα, η Lenovo ήταν στην πρώτη θέση και στα tablets, με μερίδιο αγοράς που ανήλθε σε 34%.

    Άλλωστε και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Lenovo κατέχει το 24,4% της αγοράς Η/Υ, διατηρώντας την #1 θέση το τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ο όγκος πωλήσεων σε Η / Υ παρουσίασε ισχυρή άνοδο 7,1% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο συνολικός ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων της επιχειρησιακής μονάδας PCSD (PCs & Smart Devices) της Lenovo να είναι 4,1%.

    Σε σχέση με τα αποτελέσματα της IDC, o Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, κύριος Παναγιώτης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Στη Lenovo Ελλάδας, είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του τριμήνου, ιδιαίτερα δεδομένου του γενικότερου κλίματος της αγοράς. Η απόδοση της Lenovo είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθούμε με σταθερά βήματα, συνεχίζοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα και σίγουρος ότι η ανέλιξή μας θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και στο μέλλον».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles