22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Apple: 3 χρόνια προσπαθούσε να κάνει συμβατό το Apple Watch με Android

    Η Apple έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής μήνυσης για λόγους ανταγωνισμού, η οποία κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη. Ο τεχνολογικός κολοσσός κατηγορήθηκε για τη δημιουργία μονοπωλίου με το iPhone, αναφέρθηκαν όμως και άλλες συσκευές, μεταξύ των οποίων και το Apple Watch. Ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland δήλωσε ότι το “έξυπνο” ρολόι καθιστά δύσκολη τη χρήση σε ένα μη-iPhone κινητό. Ωστόσο, η Apple φαίνεται ότι προσπάθησε να κάνει αυτά τα δύο συμβατά.

    Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Apple αφιέρωσε τρία χρόνια αναζητώντας τρόπους υποστήριξης για Android στο Apple Watch. Η εταιρεία ανέφερε “τεχνικούς περιορισμούς” ως τον λόγο που δεν συνέβη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με 17 εισαγγελείς πολιτειών και περιφερειών, κατηγορούν την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στην αγορά των smartphones, και το Apple Watch ήταν ένα από τα παραδείγματα των πρακτικών αυτών που παραβίασαν τους νόμους κατά του ανταγωνισμού. Άλλα παραδείγματα περιλάμβαναν το τέλος 30% του App Store, το πράσινο κείμενο στο iMessage που δόθηκε στους χρήστες Android και τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών κατά τη χρήση του Apple Wallet.

    Η Apple αντέδρασε στη μήνυση, λέγοντας ότι είναι αβάσιμη. Πρόκειται για μια σημαντική νομική ενέργεια εναντίον της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειώνεται ότι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατασκευαστής iPhone έχει υποστεί πολλούς περιορισμούς: από το να κατασκευάζει τις συσκευές ώστε να υποστηρίζουν το USB-C αντί για τα καλώδια Lightning μέχρι την προσθήκη υποστήριξης για καταστήματα εφαρμογών τρίτων στις συσκευές της Apple. Παρόλα αυτά, μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές να συμβούν για αρκετό καιρό, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles