15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple και AI: Μήπως η λύση βρίσκεται στη συνεργασία με τη Google;

    Η Apple φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google, προκειμένου να ενσωματώσει το Gemini AI στα iPhones. (Τον Δεκέμβριο, η Google προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με μια σημαντική πρωτοποριακή εξέλιξη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσιάζοντας το Gemini – το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο της στην ΑΙ). Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να ανταγωνιστούν την OpenAI και το στενό συνεργάτη της, τη Microsoft. Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια συνεργασία θα υποδήλωνε μια παραδοχή της Apple ότι υστερεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, βγάζει νόημα αν σκεφτεί κανείς τα μοντέλα generative AI ως μια εξέλιξη της αναζήτησης στο διαδίκτυο, κάτι που η Google παρέχει ήδη σε όλες τις συσκευές της Apple.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Gemini θα μπορούσε να αποτελέσει την cloud-based generative AI engine για τη Siri και άλλες εφαρμογές του iPhone, ενώ τα μοντέλα της Apple θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο επερχόμενο iOS 18 για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή.

    Το Bloomberg σημειώνει ότι η Apple βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την OpenAI για τη χρήση των δικών της μοντέλων και εξακολουθεί να μπορεί να συνεργαστεί με άλλη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Anthropic. Η εταιρεία θα μπορούσε, ενδεχομένως, ακόμα και να συνεργαστεί με πολλούς εταίρους μέχρι να αναπτύξει τα δικά της μοντέλα. Αλλά η συνεργασία με την Google είναι η πιο λογική, ειδικά από τη στιγμή που η μηχανή αναζήτησης ήδη χρηματοδοτεί την Apple με εκατομμύρια για την ενσωμάτωση της στο Safari.

    Τα iPhones χρειάζονται μια λύση generative AI φέτος και η Google χρειάζεται έναν γρήγορο τρόπο να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη της σε δισεκατομμύρια συσκευές.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles