22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Apple 5K Studio: Το monitor που ειναι ιδανικό για τον κάθε επαγγελματία!

    Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Apple March Event δεν ήταν άλλη από την αποκάλυψη του 5K Studio, ενός all-in-one monitor που έχει όλα όσα χρειάζεται ο επαγγελματίας. Άνετη και φωτεινότατη οθόνη προσθέτει στην γκάμα προιόντων της η Apple και μιλάμε για ένα πάνελ ανάλυσης  5K με 14,7 εκατομμύρια pixels, 600 nits φωτεινότητα και ευρεία κάλυψη χρωμάτων P3. Περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία True Tone της Apple, επιτρέποντας στην οθόνη να ταιριάζει με τη θερμοκρασία χρώματος του πάνελ της και με τον φωτισμό περιβάλλοντος στο δωμάτιό σας.

    Εάν θέλετε να το τοποθετήσετε σε κάποιον βραχίονα την οθόνη, η Apple θα προσφέρει έναν ξεχωριστό προσαρμογέα VESA που θα σας επιτρέψει να το κάνετε. Στο μπροστινό μέρος I/O, η οθόνη διαθέτει 4 θύρες USB-C, μία από τις οποίες προσφέρει συνδεσιμότητα Thunderbolt.

    Στο επάνω μέρος της οθόνης, θα βρείτε μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12MP με τη λειτουργία Center Stage της Apple, η πρώτη για μία από τις οθόνες της εταιρείας. Αυτό το εργαλείο θα σας κρατά αυτόματα στο κέντρο  του καρέ κατά τις κλήσεις FaceTime και Zoom, οδηγώντας σε μια πιο φυσική εμπειρία βιντεοκλήσεων. Το Studio Display διαθέτει επίσης σύστημα ήχου έξι ηχείων που υποστηρίζει Dolby Atmos Spatial Audio. Εσωτερικά, η οθόνη περιλαμβάνει τον επεξεργαστή A13 Bionic της Apple. Το chip είναι εκεί για να ενισχύσει τις δυνατότητες κάμερας και ήχου του Studio Display.

    Η τελευταία φορά που η εταιρεία πρόσφερε για το κοινό μια οθόνη, ήταν το 2016, τη χρονιά που διέκοψε το Thunderbolt Display 2011. Το Apple Studio Display είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία σήμερα από 1.599 $. Όπως και το Pro Display XDR, η Apple θα προσφέρει μια επιλογή γυαλιού Nano-υφής που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την αντανάκλαση σε χώρους εργασίας με έντονο φωτισμό. Αυτή η επιλογή προσθέτει επιπλέον 300 $ στην τιμή της οθόνης. Έχετε επίσης πολλές επιλογές βάσης. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα ρυθμιζόμενο με κλίση ή τον προσαρμογέα VESA, αυτά δεν παρέχονται χωρίς επιπλέον κόστος, αλλά θα χρειαστείτε άλλα 400 $ . Το Studio Display θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου.
    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles