20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Apple: 9 στα 10 αξεσουάρ που πωλούνται στο Amazon δεν είναι γνήσια

    Η Apple φαίνεται ότι οδηγείται σε πόλεμο με τους μεταπωλητές, οι οποίοι διαθέτουν στην αγορά μη εγκεκριμένα (fake) αξεσουάρ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 9 στους 10 μεταπωλητές που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon διαθέτουν στην αγορά fake προϊόντα της Apple. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αξεσουάρ που προέρχονται από τη Mobile Stsr LLC και 50 άλλους πωλητές οι οποίοι διαθέτουν αντάπτορες, καλώδια και άλλου είδους προϊόντα που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνα σε καθημερινή χρήση.

    amazon

    Σύμφωνα με την Apple, η οποία απαιτεί ως 150.000 δολάρια για κάθε παραβίαση πνευματικών της δικαιωμάτων και ως 2 εκατομμύρια δολάρια για κάθε παραβίαση εμπορικής ονομασίας, αυτά τα αξεσουάρ παρουσιάζουν μεγάλη πιθανότητα υπερθέρμανσης, ανάφλεξης και ηλεκτροπληξίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι μερικά από αυτά δεν έχουν την απαραίτητη μόνωση, αλλά ούτε και τον απαραίτητο χώρο στο εσωτερικό τους για το διαχωρισμό των κυκλωμάτων χαμηλής και υψηλής τάσης.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο Amazon τα προϊόντα αυτά φαίνεται ότι πωλούνται από την Apple και συνοδεύονται από φωτογραφίες των αυθεντικών αξεσουάρ, αλλά στην πραγματικότητα διατίθενται από την Mobile Star. Η Apple από τη μεριά της συστήνει τη δέουσα προσοχή και τη χρήση αξεσουάρ που έχουν εγκριθεί από την ίδια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles