14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Apple κινείται ξανά εναντίον της Samsung με σύμμαχο την… Nokia!

    surprise

    Είναι από αυτές τις ειδήσεις που διαβάζεις και σκέφτεσαι με απορημένο βλέμμα: «τι θέλει να πει ο ποιητής;» Την περασμένη Δευτέρα, η Nokia κατέθεσε φιλική αναφορά στο Εφετείο της Νέας Υόρκης διά λογαριασμού της Apple, ζητώντας να επιτραπεί η απαγόρευση προϊόντων της Samsung στις ΗΠΑ που βρέθηκαν να παραβιάζουν πατέντες της Apple. Η Nokia.

    Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της δίκης μεταξύ Apple και Samsung, η οποία έληξε με το πρόστιμο του 1+ δις δολαρίων σε βάρος της Samsung, η δικαστής Lucy Koh στο αίτημα της Apple για απαγόρευση της κυκλοφορίας κάποιων συσκευών της Κορεατικής εταιρείας, απάντησε πως θα το έβλεπε με πρόσθετα στοιχεία τον Δεκέμβριο. Τον μήνα εκείνο, η δικαστής απέρριψε το αίτημα της Apple για απαγόρευση της κυκλοφορίας των προϊόντων των Κορεατών, με το σκεπτικό ότι η Apple έπρεπε να αποδείξει ότι οι πατέντες που παραβίαζαν τα προϊόντα αυτά, ήταν σημαντικός παράγοντας στη ζήτησή τους.

    Η απόφαση της κας Koh, σύμφωνα με την Apple θέτει πολύ υψηλά στάνταρντς και αποφάσισε να την εφεσιβάλει. Στην έφεσή της αυτή, έρχεται να την υποστηρίξει η Nokia με την συμπληρωματική της αυτή κατάθεση, η οποία υποστηρίζει ότι οι νόμοι για τις πατέντες υπάρχουν για να ενισχύουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας για το δημόσιο καλό, αλλά και υποστηρίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των προϊόντων που αποδεικνύονται ότι παραβιάζουν αυτούς τους νόμους σε «συγκεκριμένες περιστάσεις» και σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους των Φιλανδών, η κα Koh «έκανε λάθος αποφασίζοντας ότι η Apple θα έπρεπε αποδείξει την σχέση μεταξύ μίας πατενταρισμένης τεχνολογίας και της ζήτησης που έχουν οι συσκευές που τη χρησιμοποιούν».

    Είναι σαφές ότι η Nokia θέλει να μπει στο παιχνίδι των πατεντών ως σοβαρός παίχτης στην Αμερικανική αγορά. Κάτοχος αρκετών χιλιάδων πατεντών που αφορούν την κινητή τηλεφωνία και το software, εδώ και καιρό έχει ταχθεί η εταιρεία υπέρ των δικαστικών κινήσεων. Είναι παράξενο, πολύ παράξενο όμως, που η Nokia είναι η μόνη εταιρεία που έμπρακτα στέκεται ως αρωγός στην Apple, μία εταιρεία με την οποία είχε παρόμοια δικαστική διαμάχη, έως το 2009. Ο κόσμος αλλάζει μπαμπά…

    Πηγή: Ars Technica

    Photo: seriusbuzz

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles