22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    SMS ενώ οδηγείτε; “Όχι πιά”, λέει η Apple!

    Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση είναι υπαίτια για πολλά ατυχήματα/δυστυχήματα παγκοσμίως, μια νέα “μάστιγα” των ημερών μας της οποίας η καταπολέμηση αρχίζει να γίνεται προτεραιότητα μέσω της επιβολής προστίμων από τις Αρχές.

    reading-while-driving

    Ωστόσο, η Apple πάει ένα βήμα παρακάτω, όπως όλα δείχνουν. Μια νέα πατέντα της που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει ένα νέο σύστημα μπλοκαρίσματος των εισερχόμενων και εξερχόμενων SMS μέσω iPhone, όταν η συσκευή χρησιμοποιείται από τον οδηγό ενός οχήματος εν κινήσει! Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Αρχικά το iPhone αναγνωρίζει αν βρίσκεται σε κίνηση και πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα μέσω GPS και επιταχυνσιόμετρου, άρα μέσα σε κινούμενο όχημα. Ευτυχώς υπάρχει η πρόβλεψη για συνοδηγούς και επιβάτες (άρα και όσους ταξιδεύουν με τραίνο, λεωφορείο κ.λπ.), αφού στη συνέχεια το iPhone, μέσω των αισθητήρων φωτός και των καμερών του, “βλέπει” αν ο χρήστης βρίσκεται στη θέση του οδηγού ή όχι και ανάλογα του απαγορεύει ή του επιτρέπει να στείλει SMS! Επίσης, αν το iPhone είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του οχήματος, παίρνει αυτά τα δεδομένα αυτόματα.

    9024-473-140422-Lockout-2-l

    Η τεχνολογία αυτή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, φυσικά, ούτε γνωρίζουμε σε ποιά συσκευή και σε ποιό λειτουργικό θα τη δούμε να εφαρμόζεται. Το σίγουρο είναι πως εγείρει πολλά ερωτηματικά, τόσο από πλευράς ακρίβειας και χρηστικότητας, όσο και από τη σκοπιά της ιδιωτικότητας του χρήστη, καθώς η αυτόματη χρήση των καμερών σίγουρα δεν είναι κάτι που κανείς θέλει, ακόμη κι αν η Apple μας διαβεβαιώσει πως οι φωτογραφίες δεν αποθηκεύονται ή αποστέλλονται πουθενά…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles