20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέες εικόνες του φουτουριστικού Campus 2 της Apple!

    Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’όταν αναφερθήκαμε στα καινούργια «αρχηγεία» που σχεδιάζει η Amazon, με τις τρείς γυάλινες σφαίρες να κλέβουν την παράσταση στις μακέτες. Φυσικά, οι περισσότεροι αναμένουν να δουν το στρατηγείο της Apple που είναι προγραμματισμένο για παράδοση το 2016, καθώς μια εταιρεία με το δικό της status δε μπορεί παρά να στεγάζεται σε μοναδικές εγκαταστάσεις που όμοιές τους δε θα υπάρχουν.

    applehq5

    Το “Infinite Loop”, όπως αποκαλείται χάρη στο σχεδιασμό του που θυμίζει ιπτάμενο δίσκο, θα βρίσκεται (φυσικά) στο Cupertino της Καλιφόρνια, θα είναι τετραώροφο και θα καλύπτει μια επιφάνεια 29 εκταρίων (290.000 τετραγωνικά μέτρα), μέσα σε ένα χώρο συνολικά 71 εκταρίων,  ο οποίος κατά 80% θα αποτελείται από ανοικτά τοπία και βλάστηση. Διάφορων ειδών δέντρα και φυτά (7.500 τον αριθμό) θα δημιουργούν ένα παραδεισένιο περιβάλλον, όπου θα έχουν την τύχη να εργάζονται οι υπάλληλοι της Apple και το οποίο θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες. Ένα υπόγειο parking 2.000 θέσεων θα δημιουργηθεί κάτω από το κυκλικό κτίριο και σύμφωνα με το πλάνο, όλες οι εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούνται μέσω ανανεούμενων πηγών ενέργειας!

    Το αρχηγείο έχει σχεδιαστεί από τον αείμνηστο Steve Jobs και τον αρχιτέκτονα Sir Norman Robert Foster από κοινού, έτσι το φουτουριστικό σχήμα του και το «όραμα» που εκπροσωπεί δεν προκαλούν καμία εντύπωση, προερχόμενα από τους ανθρώπους αυτούς. Γυαλί και μέταλλο κυριαρχούν, βέβαια, στην κατασκευή, αλλά καλύτερο από το να την περιγράφουμε, είναι απλά να την χαζεύουμε. Δείτε μερικές από τις ψηφιακά δημιουργημένες εικόνες που δημοσίευσε ο Foster και τις οποίες αναδημοσίευσε το Wired.com.

    applehq11

    applehq6

    applehq1

    applehq2

    applehq3

    applehq8applehq7

    applehq9

    applehq10

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles