13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Apple: «οι καταναλωτές θέλουν αυτό που δεν έχουμε»

    Τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύφθηκαν σε Αμερικανικό δικαστήριο εσωτερικά έγγραφα της Apple από τον περασμένο Απρίλιο που δείχνουν, ότι κάποιοι σε αυτή την εταιρεία ξέρουν. Ξέρουν ότι ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων smartphones μειώνεται χρόνο με τον χρόνο και κυρίως, ξέρουν τι ζητά ο κόσμος: μεγαλύτερες οθόνες και πιο οικονομικές συσκευές.

    Apple_Consumers

    Η παρουσίαση του Phil Schiller, επικεφαλής Marketing της Apple, παρουσιάστηκε σε άλλη μία από τις δικαστικές διαμάχες με την Samsung, η οποία Samsung ανέκρινε αρκετά τον Schiller γι αυτή, ο οποίος με την σειρά του είπε πως ήταν μία παρουσίαση που χρησιμοποιήθηκε σε μία συνάντηση «με πωλητές». Το ενδιαφέρον της (τουλάχιστον στο κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα), πέρα από τα στοιχεία για τον ολοένα και μειωμένο ρυθμό αύξησης πωλήσεων των smartphone παγκοσμίως, είναι ο τίτλος του 4ου slide: «Οι καταναλωτές επιθυμούν αυτό που δεν έχουμε εμείς». Και το slide αυτό δείχνει ότι, από τα 228 εκατομμύρια smartphones που είχαν πουληθεί στο χρονικό διάστημα που κατέγραφε η παρουσίαση, τα περισσότερα ήταν στο segment τιμής, κάτω των 300 δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν οθόνες μεγαλύτερες των 4ων ιντσών.

    Η ακροαματική διαδικασία στην οποία παρουσιάστηκε αυτή η παρουσίαση, αλλά και αρκετή αλληλογραφία του Phil Schiller, τόσο με το διαφημιστικό γραφείο της Apple, όσο και με συνεργάτες του, δεν έχει σημασία. Είναι μία από τις δίκες εκείνες ανάμεσα στην Apple και την Samsung όπου, ο μεν κατηγορεί τον δε, ότι χρησιμοποίησε δικές του τεχνολογίες και ιδέες για να εξασφαλίσει πωλήσεις. Τέτοιες δίκες, υπήρξαν αρκετές στο παρελθόν και θα υπάρξουν αρκετές άλλες για να γεμίζουν τις τσέπες των δικηγόρων των δύο εταιρειών.

    Η σημασία της παρουσίασης όμως, δείχνει πως ένα χρόνο πριν, η Apple αναγνωρίζει πως είναι «εκτός αγοράς» και ένα από τα πράγματα που θα αποδείξει με τις επόμενες συσκευές της, είναι αν «πήρε το μήνυμα». Με το iPhone 5C που προσπάθησε να το λανσάρει ως το «οικονομικό» iPhone, δεν τα κατάφερε. Γιατί ούτε λιγότερο iPhone ήταν, ούτε πιο οικονομικό.

    Τι λέτε; Με τα φημολογούμενα iPhone 6, στις 4,7 και 5,5 ίντσες, πιστεύετε ότι η Apple έχει «πάρει το μήνυμα»; Άργησε;

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles