16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αποκάλυψη: Η Apple διέγραφε κομμάτια ανταγωνιστικών μουσικών υπηρεσιών από τα iPod χρηστών!

    Ήρθε στο φως κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας όσον αφορά μία αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον της Apple στο Oakland της California και προκαλεί εντύπωση, καθώς μαθαίνουμε ότι, μεταξύ του 2007 και του 2009, η αμερικανική εταιρεία είχε διαγράψει από τα iPod χρηστών της κομμάτια τα οποία είχαν εκείνοι κατεβάσει από “ανταγωνιστικές” μουσικές υπηρεσίες.

    apple-ipod

    Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Patrick Goughin, χρήστες που είχαν κατεβάσει μουσική από άλλες υπηρεσίες και, στη συνέχεια, προσπαθούσαν να συγχρονίσουν το iPod τους χρησιμοποιώντας το iTunes λάμβαναν ένα μήνυμα σφάλματος. Σύμφωνα με αυτό, έπρεπε να επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή τους και, όταν το έκαναν, τα κομμάτια διαγραφόταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

    Ποια είναι η απάντηση του Cupertino σ’ αυτό; Ο διευθυντής ασφαλείας της Apple, Augustin Farrugia, που κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση στο δικαστήριο, σημείωσε ότι οι ενέργειές της εταιρείας είχαν ως στόχο να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια hacking στο iTunes και ότι οι χρήστες κρατήθηκαν στο σκοτάδι για ένα λόγο, γιατί απλά,“δε χρειάζεται η εταιρεία να παρέχει στους χρήστες πάρα πολλές πληροφορίες, καθώς δε θέλει να τους προκαλέσει σύγχυση”…

    Η Apple, που κατηγορείται για μονοπωλιακές πρακτικές “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τους χρήστες σε ένα κλειστό οικοσύστημα, θα μπορούσε να πληρώσει έως και 350 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο, ένα ποσό που θα μπορούσε ακόμη και να τριπλασιαστεί σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους των ΗΠΑ. Όσο για τα μοντέλα τα οποία διέγραφαν τη μουσική από ανταγωνιστικές υπηρεσίες, φαίνεται πως ήταν iPod classic, iPod shuffle, iPod touch ή iPod nano που αγοράστηκαν μεταξύ της 12ης Δεκεμβρίου του 2006 και τις 31ης Μαρτίου του 2009.

    Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο και δύο σημαίνοντα στελέχη της Apple, οι Eddy Cue και Phil Schiller.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles