21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Apple: Δισεκατομμύρια πήγαν στο… βρόντο – Τώρα, έρχονται απολύσεις

    Το οριστικό τέλος που μπήκε πρόσφατα σε μερικά projects της Apple οδήγησε την εταιρεία να απολύσει οριστικά περισσότερους από 600 υπαλλήλους. Η είδηση αυτή έγινε τώρα γνωστή, καθώς η νομοθεσία στην Καλιφόρνια απαιτεί μια εταιρεία να ειδοποιήσει τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους της πολιτείας 60 ημέρες πριν από μια μαζική απόλυση.

    Όλα ξεκίνησαν όταν η Apple αποφάσισε να διακόψει οριστικά τις δεκαετής εργασίες της πάνω στη δημιουργία του πολυσυζητημένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Πιστεύεται ότι η εταιρεία ξόδεψε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην αποτυχημένη πρωτοβουλία. Περίπου 2.000 υπάλληλοι εργάζονταν για το Apple Car. Όταν το project σταμάτησε, μερικοί από αυτούς στάλθηκαν να εργαστούν με τον John Giannandrea και την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης. Άλλοι υπάλληλοι είχαν στη διάθεσή τους περίπου 90 ημέρες για να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις στην Apple. Αρκετοί όμως από αυτούς δεν έχουν καμία εμπειρία εργασίας εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποχαιρετήσουν την εταιρεία.

    Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο κολοσσός αποφάσισε να διακόψει τα σχέδιά του για τη δημιουργία οθονών microLED εντός της εταιρείας, ένα άλλο project που ξεκίνησε ο τεχνολογικός γίγαντας, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στον τερματισμό. Ο σχεδιασμός ήταν να χρησιμοποιηθεί μια οθόνη microLED σε ένα μελλοντικό μοντέλο Apple Ultra Watch και τελικά να χρησιμοποιηθούν οι οθόνες στο iPhone. Η οθόνη παρέχει πιο φωτεινά και πιο ακριβή χρώματα, είναι ενεργειακά πιο αποδοτική και, αντίθετα με τις οθόνες OLED, δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί η οθόνη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα κι αν η Apple δεν θα κατασκευάσει τις οθόνες microLED εσωτερικά για τις συσκευές της, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει αυτές τις οθόνες. Αντίθετα, η εταιρεία πιθανότατα θα αναζητήσει νέους προμηθευτές γι’ αυτές. Η Apple αγόρασε την εταιρεία microLED LuxVue το 2014 και, παρόμοια με το έργο του Apple Car, φαίνεται ότι αφιέρωσε περίπου δέκα χρόνια στο project πριν το εγκαταλείψει οριστικά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles