21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Apple: Το αυτοκίνητο… ναυάγησε! Έρχεται το οικιακό ρομπότ

    Νέα projects φέρεται να εξετάζει η Apple, μετά το “πάγωμα” των σχεδίων της για το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV) και την κυκλοφορία του Apple Vision Pro. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, το μέλλον συνδέεται στενά με τα… ρομπότ!

    Πιο συγκεκριμένα, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple εξετάζει να εισέλθει στην οικιακή ρομποτική, με πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας να δηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα επόμενα μεγάλα εγχειρήματα της κατασκευάστριας των iPhone. Η δραστηριότητα της Apple στη ρομποτική βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά η εταιρεία λέγεται ότι ήδη πειραματίζεται με ένα κινητό ρομπότ που μπορεί να είναι ο μελλοντικός βοηθός σας στο σπίτι. Επιπλέον, έχει ήδη αναπτύξει ένα gadget που μοιάζει με ρομποτική “έξυπνη” οθόνη. Η είσοδος στη ρομποτική θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να επεκτείνει την παρουσία της στα σπίτια και να εκμεταλλευτεί τις προηγμένες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, παραμένει ακόμα αβέβαιο το πως θα κινηθεί.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει περισσότερο με την ρομποτική έξυπνη οθόνη από ό,τι με το κινητό ρομπότ και ότι πριν την ακύρωση του project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η Apple είχε επισημάνει στα ανώτερα στελέχη της ότι το μέλλον της εστιαζόταν σε τρεις βασικούς τομείς: αυτοκινητοβιομηχανία, τεχνολογία σπιτιού και mixed reality.

    Με τα σχέδια για το αυτοκίνητο να αποτελούν… παρελθόν και το Vision Pro headset να βρίσκεται ήδη στην αγορά, η προσοχή της Apple έχει στραφεί σε άλλες προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της θέσης της στον τομέα του “έξυπνου σπιτιού” με ένα κινητό ρομπότ ή ένα επιτραπέζιο ρομποτικό gadget.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles