21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Apple: Επίσημη επιστολή με απολογίες για το πρόβλημα που προέκυψε με την επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone

    Από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα των περασμένων ημερών ήταν η επιβεβαίωση από πλευράς της Apple ότι επιβραδύνει την ταχύτητα παλαιότερων iPhone, ώστε να διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και τώρα η εταιρεία αναγκάζεται να δημοσιεύσει επίσημη επιστολή με τις απολογίες της.

    tim cook

    Στο σχετικό letter, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι πελάτες της μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι, προσπαθεί όμως να εξηγήσει τους λόγους που προέβη σ’ αυτή την ενέργεια.

    Εξηγεί, λοιπόν, ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι μπαταρίες που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, όπως οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των iPhone, αρχίζουν να γίνονται λιγότερο αξιόπιστες όσον αφορά την παροχή ενέργειας, όταν το τηλέφωνο πρέπει να διαχειριστεί ένα πολύπλοκο task. Εάν η μπαταρία δεν μπορεί να τροφοδοτήσει το τηλέφωνο, αυτό θα αναγκαστεί να κλείσει, έτσι πρέπει να βρεθεί κάποια λύση γι’ αυτό.

    Η Apple σημειώνει συνεχίζοντας ότι, μετά την περσινή ενημέρωση iOS 10.2.1, το λειτουργικό σύστημα “μπορεί πλέον να διαχειρίζεται με δυναμικό τρόπο τη μέγιστη απόδοση ορισμένων εξαρτημάτων, όταν αυτό απαιτείται για να αποτραπεί ένα shut down”.

    Πριν από αυτή την επιστολή, η Apple είχε σημειώσει ότι οι χρήστες μοντέλων από το iPhone 6 έως το iPhone 6s Plus (συμπεριλαμβανομένου του iPhone SE) αντιμετώπιζαν επιβράδυνση λόγω “μίας φυσιολογικής επίπτωσης στην απόδοση κατά τη διάρκεια updates του λειτουργικού συστήματος, λόγω μικρών bugs στην αρχική έκδοση των ενημερώσεων που έχουν διορθωθεί από τότε.

    Τώρα όμως στη νεότερη ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι υπήρξε ένας άλλος παράγοντας που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της μπαταρίας σε αυτές τις συσκευές. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα από τα τηλέφωνα που είχαν το θέμα της επιβράδυνσης διέθεταν τις αρχικές τους μπαταρίες που δεν είχαν αντικατασταθεί.

    Έχουμε λάβει υπόψη το feedback από τους πελάτες μας, σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την απόδοση των iPhone με παλαιότερες μπαταρίες και τον τρόπο με τον οποίο γνωστοποιήσαμε τη διαδικασία. Έχουν υπάρξει παρεξηγήσεις γι’ αυτό το θέμα, γι ‘αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε διευκρινίσεις και να σας ενημερώσουμε για κάποιες αλλαγές που κάνουμε”, αναφέρει η Apple.

    “Πρώτα απ’ όλα, δεν έχουμε κάνει ποτέ -και δε θα κάνουμε ούτε στο μέλλον- τίποτα που θα μειώνει σκόπιμα τη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή για να υποβαθμίσουμε την εμπειρία των χρηστών ώστε να αναγκαστούν να αναβαθμίσουν σε νέο μοντέλο. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε προϊόντα που οι καταναλωτές αγαπούν και το να κάνουμε τα iPhone να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού του στόχου.”

    Η Apple συνεχίζει σημειώνοντας ότι για να “ανακτήσει την εμπιστοσύνη” των χρηστών της Apple, λαμβάνει δύο μέτρα:

    Το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας σε iPhone που δεν καλύπτεται από την εγγύηση μειώνεται κατά $50 έως $29. Το τηλέφωνο που μπορεί να λάβει μία μπαταρία με έκπτωση πρέπει να είναι iPhone 6 ή νεότερη έκδοση και πρέπει να διαθέτει μπαταρία η οποία χρειάζεται να αντικατασταθεί. Η Apple θα προσφέρει τις μπαταρίες αντικατάστασης σε αυτό το κόστος από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο του 2018 και θα ανακοινωθούν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.

    • Στις αρχές του 2018, η Apple θα διαθέσει μια ενημέρωση iOS που θα επιτρέπει στους χρήστες να μάθουν περισσότερα για την “υγεία” της μπαταρίας που τροφοδοτεί το iPhone τους. Αυτό θα δείξει στους ιδιοκτήτες iPhone αν η κατάσταση της μπαταρίας που τροφοδοτεί το τηλέφωνο επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της συσκευής.

    Η Apple καταλήγει στην επιστολή λέγοντας: “Είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε μόνο λόγω της πίστης και της υποστήριξής σας – και δε θα το ξεχάσουμε αυτό ποτέ, ούτε θα το θεωρήσουμε δεδομένο”.

    Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή/απολογία της Apple κάνοντας κλικ εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles