27 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Apple: Έρχεται AI makeover στο Safari – Τι αλλάζει για τους χρήστες

    Τι αλλαγές θα δούμε στο Safari;

    To 2023 ήταν χωρίς αμφιβολία το έτος της τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα, διανύουμε το 2024. Οι τεχνολογικοί «κολοσσοί» συνεχίζουν να επενδύουν με πιο εντατικούς ρυθμούς υπέρογκα κεφάλαια για να φέρουν ΑΙ features στην καθημερινότητά μας, πραγματοποιώντας ολικό lifting και στην κατηγορία των smartphones.

    Οι πρώτες ΑΙ συσκευές έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά. Το προσεχές διάστημα αναμένεται και η είσοδος της Apple στο εν λόγω πεδίο, με το ξεκίνημα να πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου με την παρουσίαση των νέων iPad. Μετά την ακύρωση του πολυδάπανου project του Apple Car, η εταιρεία φέρεται να στρέφει το ενδιαφέρον της στην τεχνητή νοημοσύνη και στους οικιακούς βοηθούς, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η επόμενη γενιά των iPhone θα έρθει με ΑΙ χαρακτηριστικά. Η αμερικανική εταιρεία άλλωστε βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Google και την OpenAI, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί κάποια απόφαση για το αν θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία τους.

    Νέα εποχή για το Safari

    AI makeover όμως θα δουν οι χρήστες των συσκευών της Apple και στον browser της εταιρείας, το Safari. Όπως αναφέρουν τα τελευταία δημοσιέυματα, η επόμενη έκδοση του Safari θα είναι εμπλουτισμένη με AI και αναμένεται να κυκλοφορήσει παράλληλα με το iOS 18, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα παρουσιαστεί στο Worldwide Developers Conference της Apple τον Ιούνιο. Το Safari θα αποκτήσει την “Έξυπνη αναζήτηση”, η οποία θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή για τον εντοπισμό θεμάτων και φράσεων-κλειδιών σε μια ιστοσελίδα, προκειμένου να συνοψίσει το περιεχόμενό της για λογαριασμό του χρήστη. Το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple (LLM) θα εντοπίσει προτάσεις που παρέχουν εξηγήσεις ή περιγράφουν τη δομή των αντικειμένων, ανάλογα με το κείμενο στη σελίδα, και οι λέξεις που επαναλαμβάνονται και οι βασικές προτάσεις θα αναγνωρίζονται ως θέματα.

    Πρόκειται ουσιαστικά για την απάντηση της εταιρείας στο ChatGPT, όμως η εμπειρία, αφού θα είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, θα είναι πολύ πιο ασφαλής. Το νέο Safari θα έρθει επίσης με ένα ενημερωμένο UI, με ένα νέο μενού στοιχείων ελέγχου σελίδας που θα δίνει εύκολη πρόσβαση σε πολλές επιλογές που προηγουμένως ήταν διάσπαρτες. Εκτός από την προαναφερθείσα έξυπνη αναζήτηση – έξυπνη περιήγηση και το Erase Web Content, αυτό θα φιλοξενήσει επιλογές ζουμ, ελέγχους απορρήτου, επιλογές αποκλεισμού περιεχομένου, αναζήτηση κειμένου στη σελίδα, λειτουργία ανάγνωσης και συντομεύσεις επέκτασης.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles