13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Apple event: Νέα Apple MacBook Pro με δυνατές επιδόσεις και πολλές αναβαθμίσεις!

    Με ριζικό ανασχεδιασμό και πολλές εσωτερικές αναβαθμίσεις παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα της σειράς MacBook Pro του 2021. Η Apple αποκάλυψε τα νέα της laptops σε δύο μεγέθη, των 16 και 14 ιντσών. Οι αλλαγές είναι πολλές και αφορούν τον σχεδιασμό της οθόνης, την μπαταρία, την συνδεσιμότητα και φυσικά προστέθηκαν τα πανίσχυρα chips Μ1 Pro και M1 Max.

    Tα υλικά κατασκευής γνώριμα, αλλά έγιναν μικρο-αλλαγές στον σχεδιασμό

    Το νέο MacBook Pro διαθέτει ένα σχέδιο που θυμίζει κάπως τα “πολυανθρακικά” MacBook. Είναι ενδιαφέρον ότι το MacBook Pro επιστρέφει στον καμπύλο σχεδιασμό του προκατόχου του, ενώ το iPhone και το iPad επέστρεψαν στις επίπεδες πλευρές.

    Στο νέο μοντέλο MacBook Pro έχει τοποθετηθεί ένα νέο πληκτρολόγιο  σε ολόμαυρο χρώμα. Πλέον δεν συναντάμε το αμφιλεγόμενο Touch Bar και αντικαθιστάται από με μια τυπική σειρά πλήκτρων λειτουργιών, τα οποία είναι πλήρους μεγέθους για να ταιριάζουν με τα ασύρματα πληκτρολόγια της Apple.

    Φυσικά, για να υπάρχει ποικιλία, το μοντέλο έρχεται με δύο νέες οθόνες. Το μοντέλο 16″ διαθέτει IPS LCD των 16,2 ιντσών με ανάλυση 3456×2234. Το μοντέλο 14″ διαθέτει οθόνη IPS LCD 14,2 ιντσών με ανάλυση 3024×1964. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό mini-LED με συστοιχία 10.000 LEDs για ακριβή τοπική φωτεινότητα και αντίθεση. Άλλο κοινό χαρακτηριστικό των δύο μοντέλων είναι πως διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz, μέγιστη φωτεινότητα 1600 nits, σταθερή φωτεινότητα 1000 nits και πλήρη χρωματική κάλυψη Display-P3. Επίσης, τα δύο πάνελ υποστηρίζουν HDR.

    Η Apple έχει συρρικνώσει τα πλαίσια γύρω από το πάνελ αυτή τη φορά και έχει προσθέσει μια εγκοπή στην κορυφή για τη νέα κάμερα FaceTime HD 1080p. Το macOS έχει ενημερωθεί για να φιλοξενήσει αυτή τη νέα εγκοπή, η οποία τώρα ενσωματώνεται στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος. Η εγκοπή είναι σίγουρα πολύ ευρύτερη από ότι πρέπει, κάτι που μάλλον έχει γίνει επειδή θα υπάρξει πιθανή μελλοντική υποστήριξη Face ID.

    Αλλαγμένος είναι και ο ήχος

    Ένα νέο ηχοσύστημα έχει ενσωματωθεί στα μοντέλα MacBook Pro 2021 που αποτελείται από ένα σύστημα έξι ηχείων με δύο tweeters και τέσσερα woofers. Τα ηχεία υποστηρίζουν επίσης το πρότυπο Dolby Atmos. Το νέο μηχάνημα διαθέτει επίσης μικρόφωνα “ποιότητας στούντιο” με χαμηλό θόρυβο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

    Επιδόσεις σε άλλο επίπεδο!

    Οι απαιτήσεις άλλαξαν και για να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, το νέο MacBook Pro λειτουργεί με τους νέους επεξεργαστές Apple-M1 Pro και M1 Max. Αν προτιμάτε το μικρότερο μοντέλο 14 ιντσών, τότε έχετε τις επιλογές M1 Pro, αλλά μπορείτε να το διαμορφώσετε με το M1 Max κάνοντας την αντίστοιχη επιλογή από τον ιστότοπο της Apple κατά την παραγγελία σας. Με το μεγαλύτερο μοντέλο των 16 ιντσών, μπορείτε να επιλέξετε είτε M1 Pro είτε M1 Max από προεπιλογή και στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε περαιτέρω από τον ιστότοπο της εταιρείας.

    Με αυτούς τους νέους επεξεργαστές, το MacBook Pro είναι ικανό να έχει έως 32 GB ενοποιημένης μνήμης στο M1 Pro ή 64 GB στο M1 Max. Δεδομένου ότι πρόκειται για ενοποιημένη μνήμη, είναι διαθέσιμη για το σύστημα καθώς και για τα γραφικά.

    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, η Apple χρησιμοποιεί ακόμη πιο γρήγορους SSDs με ταχύτητες ανάγνωσης έως και 7,4 GB/s και με χώρητικότητα από 512 GB μέχρι 8TB.

    Καλύτερη συνδεσιμότητα

    Ανανεώσεις εντοπίζονται και στον τομέα της συνδεσιμότητας που αν και δεν περιλαμβάνει θύρες USB-A, έχει μια θύρα HDMI πλήρους μεγέθους και μια υποδοχή κάρτας SDXC πλήρους μεγέθους που ενώνει τις τρεις θύρες USB-C Thunderbolt 4. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm με έναν πιο ισχυρό ενισχυτή. Τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό, η Apple επέστρεψε επίσης τη θύρα MagSafe, η οποία τώρα ενώνεται με τις θύρες USB-C για να μπορεί να φορτίζει γρήγορα το νέο σας MacBook Pro.

    Μαζί με όλες τις θύρες και τα βελτιωμένα γραφικά, το M1 Pro MacBook Pro μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα έως δύο 6K Pro Display XDR, ενώ το M1 Max μπορεί να υποστηρίξει τρία 6K Pro Display XDR καθώς και οθόνη 4K ταυτόχρονα.

    Το νέο MacBook Pro έχει επίσης βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το μοντέλο 16 ιντσών μπορεί να παρέχει αυτονομία έως και 21 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 14 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, το μοντέλο 14 ιντσών μπορεί να προσφέρει 17 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 11 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο.

    Για να φορτίσετε το νέο μοντέλο, είτε παίρνετε έναν φορτιστή USB-C 67W εάν αγοράσετε ένα μοντέλο με τον 8-πυρηνο επεξεργαστή M1 Pro είτε έναν φορτιστή USB-C 96W εάν έχετε οποιοδήποτε από τα άλλα μοντέλα CPU. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο USB-C to MagSafe 3 (2m).

    Το MacBook Pro 14 ιντσών ξεκινά από 1.999 δολάρια, ενώ το μοντέλο με οθόνη 16 ιντσών από 2.499 δολάρια. Είναι διαθέσιμα για παραγγελία στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple  και θα φτάσουν και θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles