17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Apple, Google και Microsoft ανοίγουν την “πόρτα” στην ασφαλή πρόσβαση χωρίς passwords

    Διανύουμε μια περίοδο που τα passwords βρίσκονται παντού, αποτελώντας μια δικλείδα ασφαλείας που συχνά κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δεκάδες κωδικούς για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, για τα social media, για τα smartphones και τα tablets, τους οποίους συχνά ξεχνάμε ή πρέπει να αντικαθιστούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άραγε βρισκόμαστε κοντά στην εποχή που θα έχουμε ασφαλή πρόσβαση χωρίς passwords; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική, αφού οι κολοσσοί της τεχνολογίας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

    Πιο συγκεκριμένα, χτες το πρωί οι εταιρείες Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν μέσα στην επόμενη χρονιά, αναβαθμίζοντας το λειτουργικό τους, την πρόσβαση χωρίς passwords με το standard που δημιούργησε η FIDO Alliance και το World Wide Web Consortium. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι εφικτή η ασφαλής είσοδος σε ιστοσελίδες και apps, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, χωρίς την ανάγκη να πραγματοποιηθεί το sign-in με κωδικό. Με την αυθεντικοποίηση χρήστη της FIDO θα πραγματοποιείται η πρόσβαση αυτόματα, ακόμα και στην περίπτωση μιας καινούριας συσκευής. Θα υπάρχει μόνο ένα PIN ή η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ως πιστοποίηση, το οποίο θα εμποδίζει φυσικά τα σχέδια των hackers που πραγματοποιούν ψηφιακές επιθέσεις αποσπώντας τους κωδικούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η… κατρακύλα για τα NFTs! Ξεπερνά το 90% η πτώση στις πωλήσεις (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles