21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Οι “κρυφές” κινήσεις της για να γίνει “βασιλιάς” της επαυξημένης πραγματικότητας!

    Ήδη είναι γνωστό ότι η Apple εξετάζει σοβαρά το χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, με την εταιρεία να εκφράζει τα σχέδιά της να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα μακροπρόθεσμα. Νεότερες πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι η εταιρεία ήδη έχει αφιερώσει εκατοντάδες μηχανικούς για να φέρουν την επαυξημένη πραγματικότητα σε προϊόντα της Apple. Η Apple επενδύει πολλά σε αυτό που πιστεύει ότι θα αποτελέσει την καινοτομία για τα επόμενα χρόνια, προσλαμβάνοντας πρώην εργαζόμενους της Oculus και της Microsoft, ειδικούς από το χώρο των εφέ του Hollywood και ορίζοντας επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος πρώην κορυφαίο στέλεχος της Dolby Laboratories, τον Mike Rockwell.

    apple-ar-header

    Και όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή. Για αρκετό καιρό η Apple εξαγόραζε μικρές εταιρείες, όπως η Metaio η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού AR, η FlyBy Media που ασχολείται με την κατασκευή λογισμικού AR για κάμερες, η PrimeSense η οποία σχεδιάζει αλγόριθμους αντίληψης του βάθους για τις κάμερες και μερικές άλλες. Αλλά πώς αυτές οι εξελίξεις μπορούν πράγματι να οδηγήσουν στη δημιουργία προϊόντων που ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει; Ήδη προηγουμένως υπήρχαν φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκο εγχείρημα. Ποια θα ήταν η αντίδραση του κοινού σε αυτό, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το πείραμα με το Google Glass που και επικρίθηκε αλλά και επαινέθηκε ταυτόχρονα.

    Όμως αυτό που θέλει να κάνει η Apple, δεν περιορίζεται μόνο στα γυαλιά. Θέλει να φέρει την επαυξημένη πραγματικότητα στη σειρά iPhone συσκευών, κάτι που αποτελεί μια εύκολη απόφαση αν θέλει «να τα δώσει όλα στο χώρο». Η Google ήδη έχει δοκιμάσει και αυτόν το χώρο, με την πλατφόρμα «Tango» που κατά πολλούς απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ένα επιτυχές πείραμα. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περάσει κάποιο διάστημα, μέχρι να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας στο χώρο αυτό, ακόμη και αν τελικά ενσωματώσει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στη φετινή σειρά iPhone – αν και οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles