19.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο με αξία πάνω από 3 τρισ. δολάρια

    Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισ. δολάρια έγινε χθες (Δευτέρα 3 Ιανουάριου 2022) η αμερικανική εταιρεία Apple Inc. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τον τεχνολογικό κολοσσό της Apple οδήγησε κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2022 την αξία της μετοχής της εταιρείας στα 182,88 δολάρια, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

    Η εταιρεία είχε «αγγίξει» αρκετές φορές τον ιστορικό αυτό στόχο των 182,86 δολαρίων ανά μετοχή, και τελικά τα κατάφερε στην πρώτη συνεδρίαση του 2022!

    Παρά το ότι ο τίτλος που κατέκτησε η Apple είναι κυρίως συμβολικός, παραμένει ενδεικτικός της δυναμικής που παρουσιάζει η εταιρεία και η μετοχή της. Είναι χαρακτηριστικό πως, για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο ρυθμός ανάπτυξης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της ήταν θετικός με τα έσοδα της να ανεβαίνουν συνολικά κατά 29% σε ετήσια βάση.

    Κινητήριος δύναμη για τα κέρδη της Apple παραμένουν οι πωλήσεις του iPhone, ενώ και ο κλάδος των υπηρεσιών παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης ύψους 25,6% για τη χρονιά που πέρασε, αποφέροντας έσοδα άνω των 18 δισ. δολαρίων.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το σύνολο των αναλυτών συνεχίζουν να ποντάρουν στη μετοχή της Apple Inc. καθώς η εταιρεία εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse». Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Morgan Stanley η οποία πρόσφατα ανέβασε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της από τα 164 στα 200 δολάρια και διατήρησε την αξιολόγηση της σε «buy».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles